Cafea cu pisici. Cat cafe in Japonia!

V-ati baut vreodata cafeaua cu o gramada adorabila de pisici in jur? Eu… da! Recent, in Japonia, unde exista cat cafe – uri, locuri cu muzica soft, unde poti bea cafea si poti mangaia si hrani pisici!

Intr-o cafenea sunt cam 15-20 de pisici numai bune de scarpinat. Curate, destul de prietenoase, frumoase. Feline cu pedigree, dar si maidaneze, exact ca la noi pe strada.

Exista reguli speciale pentru a intra intr-un astfel de loc. Inca de la usa, primesti o brosura in care scrie clar ce trebuie sa faci si care sunt riscurile la care te expui, pentru ca sunt si pisici neprietenoase. Nu pozezi cu blitz, nu tragi pisicile de coada si nu le trezesti din somn! Mai mult, nu le iei in brate!

Mai intai, iti scoti incaltarile si primesti papuci de casa. Apoi, te speli bine pe maini si te dezinfectezi cu solutie speciala. Odata intrat, poti comanda cafea pentru tine si mancare pentru ele, la preturi supraevaluate, desigur.


Si nu, aceste cat cafe-uri nu sunt doar pentru turisti, asa cum ti-ai putea imagina. Majoritatea celor care erau inauntru cand am fost noi, erau japonezi pur sange, veniti sa se relaxeze intr-o pauza de la lucru.


Cumperi bucati mici de pui (asta aveau unde am fost noi), le hranesti din palma si iti sunt cele mai bune prietene. Cat ai ceva in palma. Apoi, isi gasesc alta victima. 🙂

Noi am fost la Cat Cafe Calico, fix in inima orasului Tokyo, in cartierul Shinjuku si am platit 800 de yeni japonezi de persoana (7 eur) pentru jumatate de ora. La care se adauga hrana felinelor si cafeaua! 🙂

Prima cafenea cu pisici s-a deschis in Taiwan, in 1998, iar in Japonia a aparut, in 2008, in Osaka. Tendinta a crescut de la an la an, in prezent existand 50 de astfel de cafenele doar in Tokyo.


In Japonia, exista si cafenele cu bufnite si arici. Le-am lasat pentru data viitoare!

1 comentariu

  1. Meeeeeeeiiiiiiiiii, se vede ca v – a fost dor de Poke………
    🙂


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.