Blestemul câştigului la Loto

De fapt, nu-mi doresc sa câştig la Loto! Niciunu’ dintre ăia care au nimerit alea 6 numere nu e fericit, indiferent că a câştigat 3 sau 9 milioane de euro. Vorbim, deci, despre “blestemul câştigătorilor la Loto” pentru că sacul de bani e o pacoste, clar! O minimă documentare pe internet îmi întăreşte ideea.

Cel mai relevant exemplu este, poate, cel al lui Gabriel Bobic, primul miliardar din istoria Loto. Un tânăr din Argeş (23 de ani) a câştigat, în august 1995 echivalentul a 584.000 de dolari. Bobic a fost acuzat de ucidere din culpă in 1997 şi a făcut patru ani de închisoare pentru un accident mortal comis în timp ce conducea beat o maşină neînmatriculată. A ajuns falit şi l-a părăsit nevasta.

Un alt exemplu: în 2003, un băieţandru de 17 ani (cel mai tânăr câştigător din istoria Loteriei) se îmbogăţea cu 1,3 milioane de dolari. Dan Neculai Amariei s-a culcat sărac şi s-a trezit bogat. Băiatul jucase nişte numere, spunea el atunci, visate. Nu a venit imediat la Bucureşti să-şi ridice premiul pentru că nu avea bani de tren. 42 de miliarde de lei s-au dus uşor – câte trei miliarde pentru fiecare dintre cei 5 fraţi, apoi, veneau la uşa lui oameni cu handicap  sau preoţi. Pe mulţi i-a ajutat şi rămăsese, la câteva luni de la câştig, doar cu 15 miliarde de lei. Sună ciudat doar 15 miliarde, dar… câştigase 42! Acum, la 8 ani de la noroc, băiatul mai are un teren la Timişoara, un apartament la Fălticeni şi ceva mărunţiş pus deoparte. “Acum stau în Fălticeni, la apartament şi vreau să mă apuc de o facultate. Sper să mă descurc cu ce am şi să nu lucrez niciodată. Am ajutat multă lume, toată familia a fost pusă pe picioare şi sunt mândru de asta. Unii îmi sunt recunoscători, alţii mai puţin, nu mai pot schimba mare lucru” – declara Dan pentru Monitorul de Suceava.

A mai fost un câştigător – Cristian Constantin- la mine-n oraş. 10,5 milioane de euro în decembrie 2007! Curat noroc mi-am zis atunci, dar poliţistul comunitar nu a avut parte de multe bucurii după ce şi-a luat banii. Omu’ a reuşit, în mai puţin de 4 ani, să risipească aproape toţi banii câştigaţi! Constantin şi-a cumpărat mai multe maşini de fiţe, a sponsorizat echipa de fotbal din oraş, a făcut donaţii şi a deschis mai multe firme, investind în diverse afaceri. Azi, afacerile lui Cristian Constantin sunt în faliment.

Păi, mai bine să muncim cinstit!

4 comentarii

  1. Sunt acrii strugurii, nu-i aşa? 😛


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
  2. deci, pana la urma, de ce sa donezi banii? :))

  3. pentru ca sunt redusi mintal… se trezesc deodata cu o suma mare si o risipesc pe orice si-au dorit vreodata si nu au putut avea… daca as cistiga la loto ultima mea grija ar fi sa dau la biserica sau la preoti… Doamne fereste! :)) as cumpara insa cateva lazi de mere, pere, portocale si banane si le-as duce la un centru de plasament sau la un azil de batrini, sau la amindoua. e un lucru pe care o sa il fac sigur daca as cistiga o suma mare de bani.
    pentru biserici si chilii sa dea bani patriarhul ca are miliarde de euro la dispozitie din afacerile cu cherestea, cu terenuri si cu magazine si pensiuni acre nu platesc niciun impozit la stat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.