Bai, stat român, cu ce te ocupi tu?

Vreau sa fie clar de la inceput – am fost toata viata de parere ca nimic pe lumea asta nu-i poate lua unei femei dreptul de a deveni mama ori de cate ori doreste. Si totusi…azi am gasit ceva motive sa ma razgandesc.

Am vorbit la stiri despre o femeie de 34 de ani care i-a pus statului roman in brate al saptelea copil al ei. S-a dus cu pruncul la Politie spunandu-le politistilor ca nu poate avea grija de bebelus. Astfel, ultimul copil al femeii a ajuns, alaturi de ceilalti 6 frati, intr-un centru maternal, unde proaspata “mamica” n-a vrut sa ramana, ea simtindu-se mai bine “in libertate”, dupa cum a declarat.

Vine intrebarea fireasca – tu, stat roman, cand vezi ca o femeie iti pune-n brate al doilea copil, al treilea, al patrulea, al cincilea, al saselea…, chiar nu te gandesti ca undeva e o problema? Astepti sa-ti vina si al saptelea? A venit, vezi bine! Si acum ce te faci tu, stat roman? Stiind ca institutionalizarea nu-ti merge prea bine, ca nu ai bani pentru parinti de profesie, ca nu ai spatii suficiente, ca nu ai oameni pregatiti, iti rozi unghiile si te rogi la Dumnezeu sa nu-ti vina in plasament si copilul cu numarul 8? Asta faci?

Paranteza: Nicoleta Sulică (asa o cheamă!) este de etnie roma, nu are ocupatie, traieste din alocatia copiilor si multa vreme si-a folosit micutii sa caute prin gunoaie si sa cerseasca pe la intersectii si pe la biserici. Ea a intrat in atentia autoritatilor si a presei anul trecut cand doi dintre copiii ei au fost descoperiti bolnavi de sifilis. Tatal copiilor e la puscarie. Am incheiat paranteza.

Bai, stat roman, cu ce te ocupi tu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.