Ah, ce-mi place ţigănia asta…

Pentru un jurnalist e mana cerească subiectul ăsta cu Bercea şi Băsescu. N-am avut în cei 20 de ani de presă o temă aşa de generoasă. Şi e o temă care îi place al naibii de tare românului judecând după audienţele televiziunilor de ştiri din ultima perioadă.

Hai să-i vedem de ce ne place. Păi, subiectul are aşa:

– o bucată frate preşedinte dus cu cătuşe la mâini în arest. Wow, ce imagine! Cine şi-ar fi imaginat vreodata un asemenea cadru?! Cine?!

– un preşedinte tot mai abătut şi nervos căruia i se tot cere demisia. (mai mult sau mai puţin justificat).

– înregistrări cu cravată albastră, ceas si portchei, aparatură care îi pot face invidioşi pe jurnalişti şi chiar pe câţiva angajaţi ai Serviciilor Secrete! M-a ros oleacă pizma când mi-am dat seama că tot ce am filmat eu cu camera ascunsă este net inferior!

– o familie de condamnaţi (mai mult sau mai puţin definitiv!): tata, mama, fratele, ginerele, sora… toţi s-au certat cu legea şi sunt arestaţi.

– bani mulţi nejustificaţi (sute şi milioane de euro) care te fac să-ţi roteşti ochii precum cireşele la jocurile mecanice.

– aproape toate instituţiile statului implicate.

– un personaj de telenovelă: Izaura, o ţigancă focoasă care prin limbajul ei ba te face să plângi, ba te face să râzi. De pomină sunt următoarele: “ne-a luat Corupţia şi ne-a băgat la închisoare!”,”ne-a făcut şantaj pe banii noştri!”. În plus, cum spune ea “flagrant” e ceva rar.

– politicieni şi magistraţi înrudiţi cu familia penală. Clanul Bercea e atât de mare încât a fost loc pentru toată lumea să boteze şi să năşească.

– încrengături care, cică, au şi ceva amantlâcuri…

– petreceri cu purceluşi la proţap şi vin d’ăla scump la care în aceeaşi horă se prind preşedintele, fratele său şi ţiganii penali.

– ameninţări tip: “de nu te-oi face acum sa nu mai fii bun toata viata ta”; “de nu-ţi bag un cuţit direct în cap!”; “măcar mută-mi-l mă nene de acolo, mâncaţi-aş p…a ta.”; “să moară familia mea de nu înjunghii pe toţi”.

– nume interesante: Izaura, Patronaş, Ambasador, Băsică. Ba, se aşteaptă botezul viitorului DNA! Izaura se gândeşte să-şi numească aşa pruncul din pântece peste o lună când va fi să vie!

Mi-a scapat ceva? Poate doar regretul că nu ne mai spală nici Dunărea după scandalul ăsta… 🙁

 

1 comentariu

 1. Am observat ca destul de des RTV face emisiuni despre cei care au castigat la loto, cum au chetuit banii etc. De multe ori sunt dezamagit de modul banal in care subiectul este tratat, de superficialitatea intelegerii mecanismelor psy implicate …

  Nu am observat niciodata sa fie mentionat cazul interesant al Cynthia Stafford: ea a castigat peste 112 mil usd la loto dupa ce s-a pregatit intens folosing cartile ref prosperitate & subconstient ale lui Joseph Murphy (scrise cu zeci de ani inainte sa apara filmul “The Secret” apreciat de Oprah W.):
  http://www.huffingtonpost.com/andrea-chalupa/how-to-win-the-lottery_b_206570.html

  Remarcati ca ea mentioneaza ca a fost nevoie de o semnificativa disciplina mentala + era foarte motivata sa reuseasca avand 5 copii in intretinere, etc. Sunt multi factori psihoemotionali implicati, deci nu exista o formula a succesului. O practica mentala adecvata mareste totusi sansele de succes. Mai exista dream teachers (chiar si in Ro), ei putand oferi o indrumare (ref dezvolate personala si spirituala, nu castig loto -insa ajungi sa intelegi mai bine lumea viselor si ce beneficii pot aduce). Bineinteles exista analiza jungiana pt cei traditionalisti.

  Cartile lui Joseph Murphy traduse in lb. romana:
  http://www.edituradeceneu.ro/search.php?search=Joseph%20Murphy

  Probabil ca in urma antrenamentului mental depus, subc. a oferit d-nei sub fosma unei intuitii numerele care urmau sa fie extrase, fiind cunoscuta posibilitatea precognitiei in situatii de de vis, de relaxare totala, etc.

  http://www.cancan.ro/actualitate/destinul-incredibil-al-celui-mai-tanar-castigator-la-loto-vezi-cum-a-reusit-dan-sa-toace-1-3-milioane-de-dolari-pe-nimicuri.html

  Nu trebuie ignorate problemele ulterioare castigarii, adaptarea identitara la un nou mediu, riscul unei decompresii existentiale si in final decaderea (daca nu exista o buna ancorare in familie, decenta, cumpatare).

  Sunt multe de spus…poate ca ideile de mai sus vor fi utile in urmatoarea emisiune ref loto. Cititi cartea “Puterea extraordinara a subc tau” (de J.Murphy) inainte de a face emisiunea – cel putin asa ar proceda un jurnalist responsabil.


  Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.