Actrița Emilia Popescu: “De pe scenă, nu se iese la pensie”

“Nu uitați: cultura e cel mai sigur adăpost” – spune Emilia Popescu, actrița cu peste 35 de ani de activitate în teatru, film și televiziune.

“La cină”, Emilia Popescu povestește, cu emoție în glas, momente frumoase din viața ei, clipe de neuitat din copilărie, dar descrie și trăiri de pe scena teatrului sau evenimente de cumpănă, care au marcat-o.

“Ce vă pot promite este ca voi fi întotdeauna autentică”

Cine este colegul de scenă ideal, ce așteaptă de la fiica ei, ce a învățat-o copilul devenit adult, care sunt titlurile din presă care o scot din sărite, dacă o încurcă celebritatea, dar și cum vede situația din România actuală, aflăm “La cină”.

“Țara noastră trebuie să fie într-un context bun, ca să ne fie bine. (…) Tot sa plânge lumea că nu avem nu știu ce personalități. Păi…  sunt ca vremurile. Vremurile dau personalitățile societății, așa că nu trebuie să ne plângem”.

Îndrăgita actriță ne spune și cum este generația de actori care vine din urmă, de ce nu a plecat din țară, ce știe să gătească, dar și cum a reușit să-și învingă timiditatea.

“Noi, actorii, ar trebui să devenim din ce în ce mai buni, nu mai talentați, mai subtili, odată cu trecerea timpului. Unii reușesc! (…) Mi-a spus, odată, moțu’ Pitiș” în ziua în care vei merge la teatru fără să cânți de bucurie pe stradă, să te lași! “

Iar concluzia întâlnirii e simplă:

“De pe scenă, nu se iese la pensie!”

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.