Dr. Cătălin Cîrstoveanu: Voi știți că medicii sunt niște super oameni; nu este chiar așa!

I se spune simplu “îngerul copiilor”, medicul care nu se zgârcește niciodată să dea din timpul lui, în afara serviciului, pentru salvarea de vieți omenești.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu este cunoscut pentru implicarea lui în salvarea puilor de oameni, deseori fiind intervievat pe holurile spitalului unde activează, în avionul unde însoțește copiii grav bolnavi spre clinici mari din străinătate sau vorbind despre sistemul sanitar în conferințe de presă. Rareori, însă, este văzut relaxat, fără halatul de doctor și fără presiunea timpului într-o secție de terapie intensivă. Așadar, doctorul Cătălin Cîrstoveanu, La cină!

Medicul vorbește despre copilărie și despre promisiunea făcută tatălui său înainte să moară, despre admiterea la facultatea de medicină, unde a intrat dând examen a patra oară și unde e mers după soția lui, de care se îndrăgostise nebunește, despre lipsa timpului și regretul că nu a stat mai mult în familie. “Între timp, copiii s-au făcut mari și trebuie să recunosc că, uneori, mă încearcă o nostalgie a anilor trecuți în care nu am putut să fiu și eu lângă ei”.

De asemenea, Cătălin Cîrstoveanu spune ce vede în ochii părinților care-l imploră să le salveze copiii, vorbește despre temerile medicilor când o viață atârnă de un fir de ață, despre prieteniile legate cu părinții ai căror copii sunt astăzi îngeri și despre plânsul pe furiș și depresiile cadrelor medicale. “Voi știți că medicii sunt niște super oameni, super tari, nu este așa”.

Un dialog inedit, de neratat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.