Consilierul de buchete

Imi amintesc proaspata surpriza facuta de bunii mei prieteni de la Calarasi care nu au reusit sa ajunga la petrecerea de ziua mea. Mi-au trimis, la birou, un buchet de lalele mov absolut superb. Si… dincolo de frumusetea florilor, a contat surpriza!

Imi amintesc, de asemenea, de un buchet urias primit de la un admirator secret, in tinerete. Cand l-am vazut la receptie, am intrebat cine a murit! Era urias, vreo 50 de trandafiri rosii… (Sper ca au fost 51!) Ostentativ, previzibil, inutil. Bani aruncati de pomana!

Am primit multe buchete de flori de-a lungul anilor. Putine, insa, mi-au ramas in minte. Putine au avut efectul… WOW!

E complicat sa oferi florile potrivite. M-am convins de asta cand am vrut sa-i fac o mica surpriza unei doamne de la Administratia Financiara. O femeie care mi-a zambit si mi-a descurcat hartiile de fiecare data cand am avut nevoie. Intamplarea a facut sa o gasesc pe ea la ghiseu de cele ma multe ori cand am mers acolo sa-mi depun fisa fiscala sau sa-mi platesc diferenta de impozit. Acum, trebuie sa-mi schimb domiciliul, n-o s-o mai întâlnesc la ghișeu si as vrea sa-i spun acestei femei un simplu multumesc!

image

Asa am cunoscut-o pe Cristina Cretu, o tanara frumoasa si inteligenta care, cu pasiune si talent, face buchete inedite. E o arta sa faci buchetul potrivit si ma conving de asta o dată în plus, uitandu-ma in jur, in atelierul Cristinei. Ceainice pretioase japoneze umplute artistic cu flori, cesti de portelan in care sunt asezate, de asemenea la nivel de arta, lavanda, bujori japonezi sau alte flori rare si exotice aduse din Olanda, lumanari parfumate potrivite pentru orice zodie, cutii colorate… o splendoare! Sunt buchete care costa de la 100 de lei in sus, depinde mult de ce mai pui langa flori. Ah, sunt atat de multe incat nu stiu ce sa aleg…

image

“Asa cum in viata de astazi a fiecarei persoane exista un consultant pe fiecare domeniu, asa cum femeia moderna are un hair-stylist personal, un medic cu care se sfatuieste, poate un consultant de imagine si de designer vestimentar, cred ca a venit vremea ca atunci cand pregatesti un cadou pentru o persoana speciala sa fii consiliat de cineva care îți cunoaște dorintele și stie sa personalizeze un aranjament floral pe stilul care i se potriveste destinatarului, doamnei careia il adresezi. Arta constă, de fapt, in a transforma acest aranjament intr-o cadou floral cu emotie, mai mult decât numai acel buchet de flori in ceolofan care insoteste de fiecare data un cadou.”- imi spune Cristina, pregatita sa ma ajute.

In 40 de minute, buchetul comandat de mine a fost gata! A fost ceva muncă… si m-am convins de asta cu ochii mei, dar rezultatul e realmente spectaculos! Iar Cristina mi-a garantat că aranjamentul floral poate sa tina, daca e ingrijit, pana la doua saptamani!

image

Sper ca am ales buchetul potrivit pentru doamna de la Finanțe. Multumesc, Cristina! Data viitoare, te provoc sa ma ajuti sa-i ofer un buchet de flori soacrei! Sa te vad atunci! 🙂

Pe Cristina o gasiti pe AICI !

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.