Zbor intern cu un italian agitat și restu’ români

Nu-i nevoie sa ajungi cu mai mult de 30 – 40 de minute inainte de decolare pentru un zbor intern. Sunt suficiente cateva zeci de minute sa ajungi la poarta de imbarcare.

La bagaje nu-i coada (fiind zbor scurt si, in cea mai mare parte, pasageri – afaceristi sau angajati in multinationale, putini isi mai iau bagaj de aruncat la cală), tichetul de imbarcare se elibereaza rapid, iar drumul spre terminalele interne e extrem de scurt.

Nu ai magazine, nu ai Burger King…

Am ajuns devreme si, dupa cateva cumparaturi pe net si opt file dintr-o carte, am inceput sa ma uit, curioasa, in jur.

In stanga mea, un italian vorbeste la telefon de cateva minute bune. Tare si gesticuland amplu! (Cum altfel daca-i italian?!)! Vrea neaparat o intalnire de o zi intreaga cu o doamna. Nu cred ca-i amoroasa intalnirea, pare ceva legat de bani! Afacerist, deci! 🙂 Are pantofi impecabili si poarta costum.

Undeva in spate, o duduie blonda isi invita sotul/iubitul la o tigara in cutia transparenta amenajata tip bar. N-a mai fumat de 20 de minute! Ce greu o sa-i fie in avion…

Nicio doamna/domnisoara nu poarta tocuri cui, asa cum vad deseori pe cursele de Roma sau Paris. Femei normale! 🙂

In fata mea, o doamna mananca biscuiti dintr-un pachet care fosneste si pare sa-l deranjeze pe domnul carunt care citeste langa. Barbatul ii mai arunca scurt cate o privire si se cufunda in lectura. Nu vad ce citeste… Ii suna telefonul. Ii spune soferului sa stea afara ca sa nu plateasca. Isi regaseste un prieten, un pic mai tanar, si vorbesc despre nu stiu ce companie famimentara. Au trecut, apoi, la autostrazi si la ciresi! 🙂

Italianul a terminat convorbirea cu un “cazzo” scos printre dinti. Cred ca nu i-a iesit intalnirea. Si-a deschis ipad-ul la pagina de tradus din engleza in italiana.

Mai putin de 20 de minute pana la decolare! Se aduna lumea… Pare plin avionul.

Uite-l pe Horia Moculescu! E intr-o discutie cu niste fani sau, poate, doar prieteni.

Un scaun mai in fata, un domn citeste intr-un ziar un articol despre banii din Panama!

Un el si o ea se imbratiseaza in fata portii de imbarcare. Se bucura amandoi de revedere! Nu stiu daca a fost un sarut pasional… Am plecat privirea!

Doua doamne vorbesc despre aeroportul inchis din Baia Mare. Ala m-ar fi ajutat si pe mine… As fi ajuns mai repede la Sighetu Marmatiei.

Se striga imbarcarea! Va las cu bine! Am zburat, pa! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.