Yulicary Saraccent, o cubaneză la București: “Ceasul a fost inventat în Europa, timpul a fost inventat în Africa”

Spune des “muy bien, muchas gracias, salud”, dar vorbește foarte bine limba română. Yulicari Saraccent Romero a venit în România în perioada adolescenței, apoi a plecat înapoi în Cuba, țara ei natală, dar s-a întors în țara noastră, să fie ghid turistic pentru românii care vor să ajungă în destinații exotice.

“Primul lucru pe care-l spun turiștilor este să-mi lase grijile mie, la Otopeni, și când ne întoarcem le dau înapoi”

Predă salsa la o școală de dans, râde cu poftă aproape tot timpul, este îndăgostită de mămăligă, de 8 ani e stabilită la București și are un iubit din Galați. 

Yuli, așa cum îi spun prietenii, ne povestește amintiri din primii ani de viață, când a ajuns în Rusia cea rece, la doar 5 ani, și apoi în România cea călduroasă. Cum e viața unui copil de diplomat, ce i-a lipsit în copilărie, de ce s-a întors în România, dacă a simțit discriminare aici, la București, cine îi lipsește astăzi și care este cea mai bună lecție predată de bunica ei, aflăm “La cină”.

“”Când mă duc la nunți, eu sunt mereu pe ringul de dans; nu mă găsiți la masă. (…) Orice moment este perfect pentru a ne bucura de faptul că suntem în viață”. Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.