Vinul fiert dă alarma la gaze

După ce te-ai îndopat cu aspirine, paracetamoale, terafluuri si olinturi, când nasul nu te mai ascultă şi curge ca la robinet, tu – răcitul cauţi soluţii băbesti. Ca tot românu’, dai fuga-n camară, scoţi vinul de la “tataie” şi-l pui la fiert cu gândul că remediul străvechi dă roade. Fix asta am făcut zilele trecute când o nenorocită de răceală m-a atacat din senin, din aer condiţionat!

Am pus ibricul pe aragaz şi, dupa cateva minute, alarma la gaze a început să ţiuie ca nebuna. Senzorul a detectat ceva şi a oprit gazul care alimenta aragazul. Eram în pragul unui atac de panică (am văzut eu la ştiri ce înseamnă o scurgere de gaze) cand “stapanul inimii” suna prin vecini sa intrebe daca au patit-o si ei. O păţiseră, DA!, şi ne-au dat câteva indicaţii preţioase! Vlad a găsit butonul care realimenta aragazul şi ne-am reluat operaţiunea “fierberea vinului”. După câteva minute, urla, din nou, alarma-n casa noastră mai ceva ca la exerciţiile militare. Ne-am gândit că detectorul ăsta de gaze ştie el ceva şi atunci am decis că e cazul să sunăm şi să chemăm o echipă de intervenţie cu gândul că, undeva, e o scurgere şi că putem sări în aer.

În timp ce Vlad se străduia să-i explice unei doamne, la telefon, cam pe unde e Corbeanca prin România, eu mă dădeam pe net şi vorbeam cu fratele meu despre păţania recentă. Cătă mi-a zis că, de multe ori, senzorul din casa lui a declanşat alarma atunci când fierbea vin. Dar STAI!, asta făceam şi noi! O minimă documentare pe net, a aratat că , într-adevăr, detectoarele de gaz sunt sensibile la aburii alcoolului.

Prea târziu! Echipa de intervenţie era deja la uşa noastră pregătită să rezolve cazul dramatic! 🙂

2 comentarii

  1. Ăăăăă… nu ştiu cum să zic. La noi la birou, avem centrala in baie. Si acolo avem un senzor de gaze, pt Doamne fereşte! Într-o dimineaţă, cu dureri şi crampe prin toate intestinele (cum să zic altfel?!), am ocupat repede tronul. Nu am apucat sa ma ridic bine si sa trag apa… ca senzorul de gaze a inceput sa urle ca apucatul. Deci… cred ca senzorii astia functioneaza pt o largă gamă de gaze. :))

  2. :)))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.