Victor Ponta, iata o idee pentru Codul Fiscal!

Profesorul Valentin Stan spunea aseara in emisiunea mea de la Romania tv ca retrimiterea Codului Fiscal in Parlament este o “bâtă politica împotriva Guvernului Ponta”. Multi au spus-o, el doar s-a exprimat mai plastic, asa cum ii e stilul. Si de-ar fi asa, nu inteleg de ce liberalii lui Iohannis, politicieni si ei, au votat Codul in forma actuala fara se ceara lamuriri suplimentare. 85 din 86 de parlamentari au spus Da! si nu la starea civila, ci la locul de munca. Deci au vrut 100% Codul asta care a stat in dezbatere publica 4 luni si despre care cei mai multi analisti cu patalama au spus ca e al naibii de bun pentru viitorul nostru.
Klaus Iohannis, in campania electorala, intrebat daca se poate scadea TVA in Romania, glasuia la Realitatea tv: “nu doar ca se poate, este obligatoriu. TVA de 24 % este mult prea mare pentru o economie cum este cea a Romaniei. Noi trebuie sa revenim, cu cat mai repede, cu atat mai bine, la un TVA de 19%!” Apoi, cel devenit presedinte spunea ca Ponta a copiat mare parte din programul sau electoral si a pus-o in Codul Fiscal.Bani-ron Si totusi, Klaus Iohannis respinge principalul punct cu care a mers la bataie in alegeri si toata lumea se intreaba care ii e motivul ascuns – e prudent, e constrans de cineva sau de ceva, nu a inteles ce a spus in spatiul public despre toate masurile astea fiscale sau l-au pacalit cumva apropiatii. E greu de spus si toata lumea se intreaba de ce a facut-o presedintele, de ce a retrimis in Parlament Codul.
Daca e vorba despre batalia cu Ponta si ai lui, (INCA) premierul poate sa castige, nu prin asumarea raspunderii Guvernului (Constitutia nu mai permite – Art. 114), ci prin adoptarea unor Ordonante de Urgenta care sa treaca mare parte din masurile din Codul Fiscal. Deci, pe bucati! Ordonanta numarul cutare pentru reducerea TVA de la 24% la 19%. Ordonanta numarul cutare pentru ridicarea plafonului de impozitare pentru pensii, de la 1000 de lei la 1500 de lei. Si asa mai departe.
Ponta poate folosi, deci, instrumentele legale pe care le are la dispozitie pentru a castiga batalia asta mare cu Iohannis. Putem avea 15 Ordonante sau una cu principalele masuri! Si, asa cum ne-a anuntat Rovana Plumb ieri, mingea e in terenul premierului. El decide soarta Codului Fiscal si, implicit, a noastra.
In ultimul rand, si strict politic, Klaus Iohannis le-a tras preșul de sub picioare liberalilor in batalia actuala cu PSD. Doar daca nu cumva se aseaza pe covorul asta mare si “Interesul National”.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.