Unde am mancat cel mai bine in Atena

Orice calatorie in strainatate este, pentru mine, si o experienta culinara. Imi place sa mananc ce mananca localnicii in restaurante deloc turistice, fara meniuri cu fotografii pe care am invatat, in timp, sa le evit. Si n-am dat niciodata gres!

Ultima experienta cu mancare buna a fost intr-un restaurant din Atena, numit “Oikeio”, un loc unde te simti ca in bucataria parintilor.

L-am descoperit intr-o zi cand am luat la colindat stradutele dintr-un cartier din centrul orasului. Mirosul a fost cel care m-a imbiat. Un miros de mancare gatita, aproape ca tocanita mamei, m-a facut sa privesc mai atenta in jur. Un spatiu micut, cu cateva mese, aproape tot timpul ocupate, cu o terasa in strada si cu niste angajati super-amabili.

Restaurantul are stele Michelin si este recomandat si pe Tripadvisor, dar aprecierile le-am vazut mai tarziu, cu burta plina.

Am mancat acolo caracatita in otet cu masline, atat de bine facuta ca ti se topea in gura, iar vitelul la cuptor este felul care m-a facut sa revin si a doua zi.

O masa in doi, cu aperitiv si fel principal, plus beri, desert si cafea, costa in jur de 40-50 de euro.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.