Totul despre incontinența urinară: diagnostic, simptome, tratament!

Se estimeaza ca, in lume, sufera de incontinenta urinara, aproximativ 300 de milioane de femei. 300 de milioane de femei care, de cele mai multe ori, ajung la medic in ultimul stadiu. E greu sa vorbesti despre asta, e rusinos, e jenant. Si e greu sa accepti ca ai aceasta suferinta. Cel putin, in Romania, asa se intampla. Cine deschide subiectul, ori e un pacient disperat, ori doctor. 

Cele mai multe dintre paciente sunt trecute de prima tinerete. Mame si bunici cu parul alb care ajung rar la medic, mai ales pentru o astfel de afectiune. Dar in cabinetul medicului intra, in ultima vreme, si tot mai mult paciente tinere. Un semn ca femeile ajung sa constientizeze aceasta problema si vor sa ia repede masuri. 

De aceea, medicii insista ca prezentarea la cabinet in faza de debut a bolii poate face diferenta si nu va fi nevoie decat de un tratament adecvat varstei si afectiunii. Pentru cazurile mai grave, doar interventia chirurgicala cu bandeletă e solutia. Insa, nici aceasta, nu trebuie privita ca pe ceva inspaimantator: se face cu anestezie si e minim invaziva.

Costurile acestor bandelete sunt decontate de CNAS, iar la 24 de ore de la interventie, pacienta este externata. Evident, cu restrictii privind efortul fizic si cu un calendar strict al urinarilor. Rata de succes a interventiei depinde, deci, foarte mult, si de ce face pacienta dupa ce iese pe poarta spitalului. 

Detalii, in materialul video:

1 comentariu

  1. Foarte bine explicat, multumesc pentru recomandari!


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.