Toarnă un păhărel/sa ne mai nenorocim nițel!

Nu-i zi lăsată de la Dumnezeu fără clienţi la cârciumă! Mai ales că în caledarul ortodox sunt zeci de sfinţi care merita cinstiti la un pahar!
image
Satenii (cei mai multi consumatori vin din mediul rural) sunt prezenti de la prima ora si nu pentru a bea cafea, ci pentru “una mica”. E un mod de viata – se trezesc, merg la camp, trec pe la birt si… unii isi bat nevestele, altii se culca linistiti, iar cand se trezesc o iau de la capat.

Ca romanilor le place băutura, o arată studiile făcute de specialişti – 13% dintre români beau zilnic un pahar de alcool sau mai multe, iar 7 din 10 români trag la masea de mai multe ori pe săptămână.

Organizaţiile mondiale au tras un semnal de alarmă în ce ne priveşte – 25% din decesele înregistrate la bărbaţii tineri se produc din cauza băuturii. Alcoolul se asociaza cu pana la 60% din cazurile de viol, 70% din cazurile de violenta in familie, 40% din crime si cu 1 din 6 cazuri de suicid.

Nimeni n-are urechi pentru veştile rele, însă. La cârciumă e veselie mare în fiecare zi! Si problema nu e ca romanii beau un pahar, ci ca nu se mai opresc de la al 5-lea incolo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.