tata mea scria scrisori frumos in mandarin

se facea ca era in vara anului 2006. trupul neinsufletit al printului carol mircea grigore (fiul lui carol al II-lea), dupa ce a stat vreo 8 ani prin niste frigidere pe la londra, a fost adus in tara pentru a fi inmormant la cozia. iata-ma la aeroport, unde trebuia sa fac un material despre repatriere. un fleac! numai ca… nu eram singura acolo. mirela voicu trebuia sa faca acelasi reportaj pentru rtv. in plus, avea cu ea fly-ul (masina de transmisiuni) pentru direct. aproape crapam de invidie!:) pana a venit printesa lia cu o palarie aidoma palariei (antenei) de pe masina de transmisiuni.

– los strombos, (asa-mi zice mirela) vezi ca ti-a venit fly-u’ sa dai si tu direct.

a inceput chiraiala. atat ne-a fost. o scanteie si rasu’ a venit aproape invitat. o criza de zile mari.

momentul declaratiei de presa a printului paul. toti reporterii prezenti in fata lui cu mainile (cu microfoane) intinse…

“tata mea scria scrisori frumos in mandarin…” – erau amintirile lui despre un om drag…

ma bate pe umar mirela : “si cum s-a urcat, fa, (cine-o cunoaste pe mirela stie ca “fa” e un fel de alint) acolo?

:)))))))))))))))))))))))))) cu greu am reusit sa-mi inabus hohotele de ras. mi-am muscat prelung  limba si, cu doua microfoane-n mana, (evident, mirela mi-a pus in brate si microfonul de rtv) am continuat sa-l ascult pe print. e un fel de a spune “ascult”, pentru ca deja radeam cu lacrimi. dar pe infundate… recunosc, imi era jena, dar o criza de ras e o criza de ras. si printul stie, sper! si poate ne-a iertat.  au trecut 4 ani de atunci, sigur a uitat episodul!

n-a fost tot. imediat ce m-am potolit, mirela imi sopteste la ureche -” nu plange, fa, ca nu l-ai cunoscut!”

o, nu! o, nu! lacrimilie-mi curgeau siroaie pe obraz. m-am retras, cu microfoane cu tot. ce-o mai fi povestit printu’… el stie! si b1, ca doar el a mai ramas la sincron. restu’… era in pragul lesinului! m-am intrebat atunci daca se poate muri de ras. inca mai am dilema asta.

si, de parca n-ar fi fost de ajuns , a doua zi am plecat in deplasare la cozia, la inmormantare. (pe atunci eram responsabila cu inmormantarile la tv). cine credeti ca a venit de la rtv? sigur ca da – chiar ea – mirela! si tot printesa a fost cea care ne-a dat, din nou, prilej de ras. zic – printesa are o poseta ca un termos de cafea. mirela a spus-o cu glas tare: am dori si noi o cafea. am primit!

printul carol mircea grigore a fost inmormintat, sambata, in cimitirul manastirii cozia, din orasul calimanesti, judetul vilcea.

6 comentarii

  1. ha!ha!ha!ha! si stii foarte bine cum rad eu, da? intai m-am prapadit citind singura, dupa care le-am citit colegilor din redactie, a fost ceva de… intelegi tu! pe tine te stiu cum te bufneste rasul, nu am uitat vremea cand trebuia sa spunem horoscopul la emisiunea de la tv.locala de la cala, atunci cand eu trebuia sa fiu serioasa, iar tu mureai de ras langa mine, ca deh! camera nu era pe tine!!!
    cat despre mirela, daca n-as fi cunoscut-o ar fi zis ca exagerezi, dar nu e deloc asa. o stiu cat este de haioasa si mai ales, nastrusnica! asa de serioasa iti spune cate ceva de ai impresia ca ca vrea intr-adevar sa te omoare de ras, iar ea nu are nicio treaba. cu siguranta mai ai multe intamplari din astea si n-ar fi rau sa ti le amintesti din cand in cand! asa ca sa ne mai amuzam si noi. mie, cel putin, astazi, in zi de luni, cand stii si tu nici iarba nu creste, mi-ai inveselit ziua! si e lucru mare sa stii, iti spun eu! bafta… la amintiri!

  2. scuze pentru greseli, dar inca mai radeam cu… lacrimi!

    • ma bucur ca-ti faca ziua mai frumoasa, betty! si altadata, cu placere!:) revin cu povesti de reporter!

  3. sunt cu ochii pe tine! adica pe… blog!
    sanatate!

  4. Ti-am descoperit intamplator blogul (via Pagina de Media) si tare m-am mai amuzat! Mare lucru, o prietenie intre reporterii a doua televiziuni concurente. Mai rar asa ceva prin presa locala. Bafta in continuare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.