Sorin Oprescu, despre DNA

La ultima iesire publica la Romania tv, Sorin Oprescu a vorbit si despre DNA. Iata ce a spus primarul pe 19 iulie, la Ora de varf.
Ionela Nastase: Aveti motive sa va temeti de DNA?
Sorin Oprescu: Doamna, nimeni nu are motive sa nu se teama! Nimeni nu are motive sa nu se teama, daca ma intrebati pe mine, pentru ca vedem ceea ce vedem astazi pe televizor; vedem si partea de derapaje atunci cand acuzi, s.a.m.d. Am spus-o si o sa o spun in continuare – activitatea este colectiva in orice fel de structura, fie ca este vorba despre o structura institutionala, fie ca este vorba despre o structura privata, s.a.m.d., dar responsabilitatea o poarta fiecare pentru ceea ce face.
Ionela Nastase: Ati fost audiat in calitate de martor, la un moment dat. Sunteti inconjurat la Primarie, consilierul arestat, un sef de serviciu arestat…
Sorin Oprescu: Se subordoneaza, daca vreti, principiului pe care-l spun. Doamna, sunt lucruri care, unele dintre ele, au venit din istorie si au fost dovedite si aici nu ai ce sa comentezi. La partea de flagrant, ce sa comentezi, doamna? Ce sa comentezi? Ca exista suspiciuni asupra fiecaruia, asupra mea, asupra celuilalt…
Ionela Nastase: E vreun contract semnat de dvs., sau o retrocedare, care nu va da pace noaptea?
Sorin Oprescu: Nu! Si sa va spun si de ce nu! Sau poate o sa ma intrebati – de unde esti mata asa sigur?! Pai, hai sa va spun! Am si eu un Dumnezeu al meu, ce a fost de impartit, s-a impartit!
Marius Nitu: Primaria Capitalei are un buget de aproape 1 miliar de euro. Statistic vorbind, sunt cativa care trebuie sa faca ceva pe acolo… I-am vazut la DNA.
Sorin Oprescu: Eu n-am spus niciodata ca totul este perfect! Suspiciuni exista!! Acolo unde am avut suspiciuni, am actionat. Am facut-o fara tambalau. Subliniez, suspiciuni, pentu ca nu poti sa stai sa faci anchete, nu ai cum. Si atunci, l-am batut pe spate, i-am aratat despre ce este vorba, mi-a spus ca este vorba despre o greseala, o gresala care nu aduce prejudiciu. Du-te si lasa-ne! Unii continua sa persiste in asta. Am eu pregatite ceva surprize neplacute pentru unii de acolo, pe care o sa-i rog, cu ghilimelele de rigoare, sa ma lase in pace.
Ionela Nastase: Mai semneaza cineva in Primarie?
Sprin Oprescu: Ei, asta-i o problema! Portarul care e jos cand da lista cu cei care asteapta sa intre in audienta. Glumesc, desigur! Au retineri, le este frica! Da, le este frica, asta e adevarul!
Ionela Nastase: Cine poarta vina pentru asta?
Sorin Oprescu: Atmosfera, doamna! Atmosfera generala de culpabilizare care s-a intins si de ce sa nu spunem, ca am fi caraghiosi sa nu, aplauzele la scena deschisa ale celorlalti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.