Singura acasa

Oficial, sunt de azi “fata care are grija de blogul Ionelei”. Toata ziua m-am gandit la asta. Ok, o sa scriu ceva serios. Dar poate ca lumea e satula de treburi serioare. Atunci, sa scriu ceva amuzant. Dar daca mi se pare doar mie amuzant, si o sa par penibila…
Intotdeauna am avut, culmea, mai multa frica de “scrisul in public” decat de vorbitul in public. Pentru ca, ce e scris, scris ramine. In plus, la “vorbit” mai compensez si cu miscarea scenica. 🙂
Pana la urma o sa ascult sfatul Ionelei: “ai fost in Grecia. Povesteste cum a fost acolo. Ai o groaza de povesti…”
DSC00300
Am hotarat sa plec si anul asta in Grecia in ziua in care avea loc referendumul la ei. Se spunea la televizor ca situatia e disperata, ca va fi si mai rau, ca grecii o sa ramina fara bani, fara mancare, fara medicamente. Ca turistii isi anuleaza deja vacantele si toata lumea fuge de Grecia. Ok, daca e sa fie asa eu vreau sa vad cu ochii mei.
A fost una dintre cele mai frumoase vacante. Nu doar ca nu am simtit nicio clipa ca sunt intr-o tara cu mari dificultati economice, dar parca oamenii erau mai relaxati, mai veseli si nu stiau ce sa faca numai sa ne fie noua bine. La Salonic, de exemplu, am cerut o alta camera, cu balcon. Era un pic mai scumpa, cu vreo 6 euro. Cand am vrut sa platesc doamna de la receptie mi-a spus, zambind:”lasati, e cadou din partea noastra”. Stiu, nu e mare lucru, e vorba de 6 euro. Dar gestul a facut mult mai mult. Sau, in alta seara, in Kefalonia, la un restaurant unde se organizeaza o data pe saptamina petrecere greceasca, la ora la care am ajuns nu mai era niciun loc liber. O grecoaica mica si indesata m-a prins de mana si mi-a spus, cu acelasi zambet larg: “intr-o secunda sunt inapoi. asteptati o secunda?”. Am asteptat… A aparut cu o masa deasupra capului. Tot zambind. Am plecat dupa miezul noptii de acolo. Zambind si noi.
Acum imi dau seama ca a avut dreptate Ionela. Am multe sa va povestesc. Sa zicem ca acesta este jurnalul meu de vacanta, nescris inca.
DSC00346
Pentru azi o sa va spun doar un pont de vacanta pentru cei care urmeaza sa plece in Grecia. Noi am trecut granita pe la Zimnicea. Stiam de lucrarile care se fac pe podul de la Giurgiu si nu am vrut sa incepem vacanta cu injuraturi, nervi, tigari, cafea, iar injuraturi, iar nu mai avem cafea… Asadar, varianta Zimnicea este minunata. Drumul pana acolo nu e cel mai bun din tara, dar sigur va spun ca e mai bun decat in Bulgaria. Daca plecati din Bucuresti luati-va o marja de 2 ore. La vama nu era decat o masina. Eram un pic in intarziere dar vamesul ne-a asigura ca ferryboatul nu pleaca fara noi. Drumul pana in Bulgaria dureaza, pe apa, 15 minute si costa 8 euro. Se poate plati si in Lei. Dupa care va trebui sa cumparati rovigneta de la benzinarie. Scurtati in felul asta drumul prin Bulgaria cu aproape 100 de km si nu pierdeti deloc timp la coada, pe podul de la Giurgiu. Aveti mai jos orarul si alte informatii.
http://www.ferry.bg/ferry_ro.php

Hm, incepe sa imi placa singura acasa… Cred ca ne mai intalnim si maine, tot aici.
Sunt eu, fata care are grija de blogul Ionelei.
DSC00209

Carmen Moise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.