Scrisoare deschisă pentru Liviu Dragnea, șeful PSD

Domnule președinte (de partid și de Cameră, desigur),

v-a scris, anul trecut, Codin Maticiuc, un băiat monden, dar talentat, alintat “Poponeț”, semnalându-vă o problemă gravă pe care ați rezolvat-o după ce i-ați dat și un răspuns public. Îmi încerc și eu norocul! Și nu, nu sper să-mi răspundeți la scrisorică, n-am așa de mulți fani ca Maticiuc! Sper doar să citiți și să reflectați atent la spusele cuiva, cu profesie liberală, care muncește și plătește taxe și impozite în România!

Domnule Dragnea, despre celebra declaratie 600 este vorba…
Sper că știți deja îndeajuns de multe lucruri despre povestea asta SF. Suntem mulți care ne tot consumam vorbele în online, la tv și prin gazete!

Sper ca stiti, de asemenea, ca e isterie la sediile ANAF unde angajatii ridica din umeri neputinciosi si contribuabilii devin tot mai nervosi pentru ca statul roman ii pune sa faca drumuri inutile si sa plateasca taxe suplimentare, taxe despre care, sa nu uitam, nu a fost vorba in programul de guvernare cu care ati castigat alegerile. De-ar fi sa facem (si acum) referire la programul de guvernare.

Statul asta, pe care-l patroneaza PSD, ma pune, mai nou, sa platesc de doua ori acelasi serviciu. Sanatate platesc deja ca angajat, pensie platesc deja ca salariat. Eu mai plătesc si impozit pe dividende, dar asta-i altă discuție. Am avut neșansa (nu pot zice noroc) să accept și niște contracte pe drepturi de autor (pentru care angajatotul a platit). Contracte pentru activități de o zi, nu pentru un an. Și… mi-o fur, la fel ca alții. E ca si cum la manichiura (asa-s fetele, vin cu exemple d’astea) m-ar pune doamna aia sa platesc de doua ori si sa-mi faca unghiile doar o data!

Acelasi stat, in disperarea lui de a mai face rost de niste banuți (zic gurile rele pentru a acoperi pomeni electorale), ma strange cu usa pe mine, cea care produc cate ceva si platesc onest taxe si impozite, si ma obligă sa-i mai dau vreo 35% dări dacă am trecut de măreața sumă de 22.800 de lei, adică 1.900 de lei pe luna, salariul minim în România! 10% la sănătate, 25% la pensii. De fapt, îmi CONFISCĂ inca aproximativ un sfert din ce câștig.

Domnule Dragnea, cum mama naibii (ma scuzati, mi-a scapat!) sa intuiesc eu ce voi castiga in 2018?! Mi-ar placea sa stiu de pe acum, dar zau ca n-am cum! Sa ma bazez pe ce contracte pe DA am avut in 2017? Au fost campanii si evenimente punctuale! O data si gata! Problema e că statul mă pune să plătesc chiar dacă nu o să mai câștig un leu! Și nu găsesc nicăieri în celebra declarație ceva care să-mi garanteze că-mi primesc banii înapoi în caz ca nu mai semnez niciun contract.

Domnule Dragnea, mi-ar placea sa nu dati vina pe Tudose sau pe Mișa! Unul e istorie, celalalt poate fi după ce v-a băgat în buclucul ăsta! Dar Viorica Dăncilă are viitorul în față… Poate fi prima măsură bună a cabinetului Dăncilă: corectarea aberațiilor generate de acest formular 600.

În încheiere, am o propunere: vă fac o lista, domnule Dragnea, cu persoane de la care ar fi extrem de simplu sa mai luati niste bani? Evazionisti avem?! Avem! Prejudicii nerecuperate de la infractori avem?! Avem! Furt din banul public avem? Avem!

Suntem DOAR puțin peste 200.000 de români în situatia asta. De la cât în sus contează pentru PSD?

Cu speranță,
Ionela Năstase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.