Să-i imbrăcăm pe oamenii străzii!

Nu o data, cand am facut curat prin dulapuri, am gasit haine neimbracate, cu eticheta, cumparate cu ani in urma si tinute in sifonier. E clar ca nu aveam nevoie de ele si sfarseau prin a ajunge in saci, alaturi de alte haine purtate, mai vechi, in diferite locuri. Nu m-am gandit niciodata sa le dau celor fara adapost.image
Va propun sa-i ajutam pe cei care au nevoie de haine, pe oamenii amarati ai strazii. Mai ales ca e cineva care s-a gandit la asta. Exista un proiect, importat din Africa: THE STREET STORE – magazinul gratuit de imbracaminte pentru persoanele fara adapost. Proiectul s-a nascut acum un an in Cape Town, Africa de Sud. De atunci, a fost replicat de 329 de ori, in toata lumea. Editia din Romania este cea cu numarul 330 si e mai mult decat o actiune de donatie.

Primul “magazin” gratuit de imbracaminte de tip pop-up din lume, infiintat pe strada si intretinut de oameni, vine pe 3 octombrie in Bucuresti, pe strada Schitu Magureanu, pe trotuarul Parcului Cismigiu. Oricine poate aduce haine, incaltaminte si accesorii, pentru ca persoanele fara adapost sa aleaga ceea ce au nevoue.

Aleea Parcului Cismigiu se transforma sambata, 3 octombrie, incepand cu ora 8:00, intr-o imensa vitrina de magazin, unde oamenii sunt invitati sa expuna pe umerasele si cutiile speciale din carton piese din garderoba proprie, de care nu mai au nevoie.

Scopul este de a le oferi oamenilor fara posibilitati financiare aceleasi drepturi ca celor ce pot plati pentru hainele pe care si le doresc. La Street Store, persoanele fara adapost au parte de o experienta de cumparaturi completa si prietenoasa, avand sansa de a alege si chiar de a refuza ceea ce nu li se potriveste. Mai mult, ei sunt asistati de voluntarii proiectului, care ii ajuta sa gaseasca marimea si stilul dorit, insuflandu-le astfel acestor oameni incredere si demnitate.

Sa facem un gest, va propun!

2 comentarii

  1. O persoana de contact va rog , unde pot lăsa lucrurile pentru ca nu am posibilitatea de a sta cu ele . Mulțumesc frumos!


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
    • ah, acum am vazut mesajul… intreb daca se repeta evenimentul. multumesc pentru reactie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.