Robert Ion: Sectorul ONG nu doar complementează munca statului, o înlocuiește de-a dreptul, uneori

“Am intrat în curtea unei case familiale și, din spatele curții până la intrare, a venit un copil alergând. A aruncat trotineta cât colo și a venit direct la mine, m-a luat în brațe, m-a luat de mână – hai să-ți arăt casa”.

Robert Ion, directorul general al Hope and Homes for Children România, este omul care te emoționează vorbind, “La cină”, despre problemele copiilor din România, micuți părăsiți, abandonați, săraci, fără casă, flămânzi, dar este și omul care a ajuns în domeniul ONG “de nevoie”.

“Mai bine de 40% dintre copiii din România se află în sărăcie sau în risc de excludere socială. (…) Sectorul ONG nu doar complementează munca statului, o înlocuiește de-a dreptul, uneori” 

Robert este un român care a trăit mulți ani în America, un tânăr care și-a început la New York munca în domeniul asistenței sociale.

“Iată-mă ajuns în New York și iată-mă, în 2009, șomer într-o țară străină”.

Cum a rămas șomer peste mări și țări și cum a găsit calea să meargă mai departe într-o țară străină, ce l-a determinat să aleagă să strângă bani pentru copiii defavorizați, de ce s-a întors în România, dar și cum își protejează sufletul și care este scutul lui în fața problemelor celor pe care-i întâlnește zilnic, cum își educă fetița să facă bine, care îi sunt bucuriile simple și ce a mai rămas din visurile copilăriei, aflăm “La cină”.

“Soția lucrează în banking, suntem un soi de cuplu Robin Hood, dacă vrei. (…) Cred că umorul, muzica, mâncarea dărâmă ziduri!”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.