Reduceri mincinoase la hainele de fite

Am mai spus-o: ma dau in vant dupa cumparaturi la reduceri! (Si nu numai) Iau chip de nebunie cand vad eticheta noua cu pret nou aplicata peste eticheta veche cu pret vechi. Informatia ca fusta/rochia Rochie-de-seara-DE60317-1 preferata are un pret mai mic decat cel initial ajunge la creier si-mi multumeste pe deplin neuronii. Si bugetul!
Conform legii, reduceri la haine sunt doar de doua ori pe an: intre 15 ianuarie – 15 aprilie pentru produsele de toamna-iarna si 1 august – 31 octombrie pentru produsele de primavara-vara, maximum 45 de zile pentru fiecare magazin. In rest, comerciantii gasesc tot soiul de tertipuri sa atraga innebunitii dupa cumparaturi, ca mine. Le spun, de pilda, “vanzari promotionale”… Dar asta-i o alta poveste.
Sa revenim la reduceri. Am ochit, la un moment dat, o rochie superba, dar ilegal de scumpa intr-un magazin de fite din Mall. Costa de parca primeai si corpul Evei Herzigova la pachet. Cum n-am mostenit nimic de la Tamara, n-am castigat la LOTO si nici nu-s maritata cu Bill Gates, mi-am propus sa revin in magazinul cu pricina la vremea reducerilor.
Daca astia scad din pretul initial vreo 50-70%, eu poate scot cateva sute din portofel, mi-am spus atunci.
Cand pofta de ceva nou m-a dus iarasi in fata magazinului de fitze unde “lasasem” rochia favorita si am vazut cuvantul “reduceri” pe geam, m-am azvarlit cu viteza de masina nemteasca inauntru. A mea vei fi!
Surpriza, insa! Pretul vechi era si pretul nou! Aceeasi suma pe care eu o vazusem era trecuta pe eticheta cu un portocaliu strident care arata reducerea de 30%. WTF?! Pe cine minti, mah?
Pentru ca n-am dovada, nu dau numele magazinului. De data asta! Spun doar atat: fetelor, atentie la astfel de capcane!
PS: foto de pe net! Rochia din imaginea alaturata nu are nicio vina! 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.