PSD plafonează mâine indemnizațiile pentru ca face creșe peste doi ani!

PSD, prin vocea Liei Olguta Vasilescu, a gasit argumentul perfect pentru plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului: se vor face crese peste doi sau trei ani!

Rar mi-a fost dat sa vad atata obraznicie si atata lejeritate in a minti jurnalistii in fata intr-un singur ministru…

Dupa ce partidul ei a votat deplafonarea in ciuda avertismentelor tehnocratilor, Olguta Vasilescu, de la inaltimea fotoliului de ministru, a anuntat azi la tv plafonarea! 1800 de euro este suma maxima pe care o poate lua o mama (sau un tata, de ce nu?!) pentru cresterea copilului.

De ce 1800?! “Pentru ca asa e in Germania!” – zice doamna ministru!

Pe bune?! Stie doamna ministru  cat e salariul mediu in Germania?! Sigur ca stie…

Stie Olguta Vasilescu cate posibilitati au proaspetii parinti de acolo?! Sigur ca stie…

Intrebata de colega Lili Ruse fix pe tema ciudatei comparatii intre cele doua tari (al dracului de diferite din toate punctele de vedere), Olguta Vasilescu spune (senina) ca in Romania tocmai s-a dat drumul la un robinet cu bani care va face posibila constructia a nenumarate crese pentru ca mamicile sa aiba unde-si duce copiii! As fi aplaudat ca la Vocea Romaniei daca s-ar fi oprit aici cu mega-promisiunea! Dar a continuat si continuarea  ne-a jignit profund inteligenta!

Cand se vor face crese?! “Peste doi sau trei ani”!

Deci… tai veniturile mamelor acum pentru ca le faci crese peste cativa ani! Ciudata logica PSD care pare ca nu mai are bani sa acopere promisiunile si taie de la mamicile bogatase! Ma mir ca PSD nu le numeste indemnizatii nesimtite ca oricum sunt doar vreo 600 de persoane si corporatistele si mamele de cariera nu conteaza la vot! Oricum nu sunt in calcul la  votul pentru ei!

Apropo de promisiuni si de mult discutatul program de guvernare care le ghideaza pasii, plafonarea nu e trecuta pe lista!

Cand vorbeste despre ICC, ministrul Muncii aminteste de nenumarate ori de indemnizatiile de 35.000 de euro! Cele doua!!! Pentru ca atatea sunt, dar ministrul nu zice ca-s doua!

Va spun eu: numărul indemnizațiilor pentru creșterea copilului cu o valoare de peste 10.000 euro este de 17 (15 intre 10.000 – 30.000 euro si doua peste valoarea de 30.000 euro). Sa fie clar, sunt doar 17 din 60.800 de parinti!

Mai mult, Olguta Vasilescu vorbeste despre fenomenul infractional din domeniu! Doar 1% dintre mamici au facut smecherii pentru a-si mari veniturile! Aici e treaba anchetatorilor (le prinzi si le poti baga la inchisoare daca e asa) dar un lucru e clar: 1% nu-i un fenomen! Si nu e drept sa sufere celelalte mamici din pricina uscaturii din padure!

Mai spun doar atat (pentru ca lupta-i deja pierduta, plafonarea se va face miercuri in sedinta Executivului, prin OG): plafonarea (pentru ca a mai fost asa inainte ca acelasi PSD, in frunte cu cel mai aprig critic – Liviu Dragnea, sa deplafonze) a scazut natalitatea si tocmai acesta a fost argumentul PSD anul trecut cand s-a schimbat legea! Va mai amintiti?

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.