Premieră mondială: bunicuța care și-a născut nepoata

Medicina de reproducere asistată a înregistrat o nouă premieră mondială: o femeie de 67 de ani a fost mamă purtătoare pentru fiica ei în vârstă de 43 de ani.

imagehandler-ashx

FOTO: protothema.gr

Grecoaica Anastassia Ontou, mama-surogat, a născut prin cezariană, la 7 luni și jumătate și a adus pe lume o fetiță sănătoasă, dărunindu-i, astfel, fiicei sale “cel mai frumos cadou de Sărbători”. Practic, și-a ajutat copilul să aibă un copil!

“Mă simt bunică, nu mă simt mamă” – a declarat Anastassia Ontou care a decis să poarte acest copil după ce fiica ei, diagnosticată cu o boală gravă, a încercat de nenumărate ori să devină mamă.

Prof. dr. Konstantinos Pantos, medicul care conduce clinica de fertilitate Genesis din Atena, a declarat că a avut rezerve personale în privința sarcinii, dar a fost și o mare provocare științifică. Pentru această premieră a fost nevoie de un acord al judecătorilor. “Din cauza vârstei bunicii, a fost prima dată când s-a emis o astfel de hotărâre judecătoarească. Este o bunică eroină”, a spus doctorul Pantos. 

PS: pentru cine știe limba greacă, las aici și știrea tv.

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.