Povestea unui dublu transplant de ficat: “Aștepți ca cineva să moară, pentru ca tu să poți să trăiești!”

Demarez astăzi un nou proiect făcut “În numele pacientului”. În numele celui care nu mai are forța să vorbească după ce a trecut prin experiența traumatizantă ori dramatică a vindecării într-un spital din România. Pentru sistem, acesti oameni devin, din păcate, niste cifre în statistici. Dar dincolo de cifre sunt povesti incredibile și întâmplările acestea trebuie spuse. Ele sunt tabloul cel mai real al sistemului medical romanesc.

Povestea de azi e despre supraviețuire, dar și despre noroc. În România anului 2020 e nevoie de foarte mult noroc dacă vrei să pleci pe picioarele tale, ca pacient, dintr-un spital.

În urma cu 7 ani, un copil primea un diagnostic cumplit și o singură indicație medicală: TRANSPLANT DE FICAT. În țara listelor de așteptare, vestea e similară cu o condamnare la moarte. În jur de 400 de pacienți, cu diferite afecțiuni hepatice, sunt niște numere pe o listă de așteptare. Iar în România, se realizează în jur de 60 sau 70 de transplanturi într-un an.

Mama acestui copil a devenit donatorul salvator. Dar, o sa vedeți, situația nu s-a rezolvat deloc simplu.

Anca Ștefan, pacienta din episodul de astăzi, vorbește și ea în numele pacienților care au reușit. Este un model despre cum să înfrunți o problemă gravă de sănătate, cu optimism, încredere în medici, dar și în Dumnezeu.

Foto: ieseanul.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.