Parcagiul de Grecia

E o specie aparte. Are par alb, vine la job cu un scuter vechi, e usor ars de soare, smecheras de Centru Vechi, vorbeste engleza cat sa te salute la venire si la plecare si sa-ti spuna sa lasi de fiecare data cheile in masina si sa nu-ti uiti obiecte de valoare inauntru. In plus, parcagiul de Plaka isi baga banii in buzunar fara vreo urma de chitanta data turistului. Nu pare sa se fi inventat hartiuta care sa ateste plata sub umbrela unei stampile.

Turistii au, insa, mare nevoie de el, Nikos, Vasillis sau cum il mai cheama, pentru ca sa gasesti un loc de parcare in Plaka e un chin! Stradute inguste, terase una langa alta, hoteluri fara spatii amenajate pentru masini…

Singura varianta e mica intelegere cu cate un smecheras d’asta care are un spatiu, cat o garsoniera confort sporit, unde ingramadeste cu talent de pilot de Formula 1, mai multe masini. Una in spatele alteia, intr-un sir de cel mult patru!

Pleaca primul si daca masina astuia e ultima parcata, la perete, intervine maiestria parcagiului sa scoata autoturismele celelalte intr-un joc ametitor! Si tu stai pe margine si te rogi sa nu o loveasca pe a ta! Nici vorba, e priceput omul! E un spectacol sa-l privesti pe ingrijitorul parcului auto format din cel mult 12 masini.

Pe un stalp, parcagiul de Grecia are un tarif afisat, undeva la 15 euro/zi. Dar se poate negocia! Mica intelegere e la putere in Atena.

Straniu e momentul in care dai banul, pe 8 zile 100 de eurici, dupa negocierea grea, si pleci cu un numar de telefon in buzunar. Atat! Nicio garantie ca el nu-ti vinde masina inchiriata sau ca a doua zi cand aduci masina parcagiul recunoaste suta data! Se merge pe incredere si pe memorie vizuala!

Iar daca vrei sa-ti folosesti masina foarte de dimineata, il suni pe om inainte si vine de acasa, special! Ca doar nu sta toata noaptea la munca…

Nu ai decat sa risti totul ca sa poti parca masina undeva. Locurile de parcare in Plaka sunt la fel de rare ca biletele de tren pe ruta Oltenita-Bucuresti!

De cele mai multe ori, parcagiul de Grecia e in deplina intelegere cu hotelul. Primesti de la receptie o carte de vizita a respectivului.
imageData viitoare-mi iau motocicleta!

2 comentarii

  1. Doar o corectie, de cativa ani toata lumea are bilet de tren pe Oltenita-Bucuresti, de cand s-a privatizat linia. 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.