nostalgie

deschiderea observatorului din 14.03.2006 (fix acum 5 ani si o zi) am facut-o eu de la horgesti, un sat din bacau. era o editie speciala dedicata unei fetite care a trait intr-o cusca pana la 3 ani, iar eu eram un reporter stapanit de o exaltare violenta pe vremea aia. in casca imi vorbea alin, actualul director de stiri, pe atunci producator. in redactie, la editare, era huc, actualul redactor sef de la antena 3, om tare priceput la vorbe. eu aveam cu mine o echipa de oameni profi si amuzanti – mana cereasca intr-o deplasare de doua saptamani.

ne intoarcem la jurnal. prima pozitie – ionela nastase. pozitia a doua – mandica, pentru publicul larg ioana raduca, un foarte bun reporter, azi sef de sectie la social. a urmat irina petraru intr-o transmisiune de la iasi vorbind despre zapezi de martie care au blocat drumuri in moldova. azi e editor prezentator la antena 3. n-a lipsit din jurnalul de acum 5 ani crina abrudan cu o interventie despre proasta canalizare a bucurestilor. azi de la ea vin vestile din sport. alta stire in jurnalul despre care va vorbesc – teo massini, specialista antenelor in invatamant. nu rata nimic din zona studiosilor romani. nu putea lipsi oana despa vorbind despre clanuri mafiote. andreea pana a facut si ea un material despre umilinta pensionarilor si ne-a dat emotii la televizor, dar si informatii. sorina matei ne vorbea in direct despre adrian nastase proaspat picat din partid. andra mămularu ne-a explicat totul intr-un material a carui concluzie era ca psd ar fi putut pierde sefia camerei deputatilor. si-a pierdut-o! loredana chimoiu relata despre inundatiile din zona craiovei… iar “la primire” erau sandra si lucian.

prin prisma noului job, privesc inapoi in timp. cu asta ma ocup – revad jurnale vechi si aduc in atentia oamenilor subiecte uitate sau ramase fara final. ieri am dat peste acest jurnal si m-a pălit tare nostagia. nu stiu daca a fost cel mai bun jurnal la care am participat in viata mea, dar eram o echipa. ne placea sa venim la serviciu. stiu reporteri suparati ca seful suna sa-i inlocuiasca dupa dupa trei saptamani de stat prin apa. nu lăsam treaba neterminată niciodată.

unde-i, fratilor, reporterul frenetic din vremea aia?!

nu va obositi, e retorica intrebarea! 🙂

3 comentarii

  1. hehe. pe vremea noastra teren insemna sa mergi din salon in salon, de la primul pina la ultimul etaj al spitalului de urgenta. imposibil sa nu cobori la parter cu 2 injunghiati, trei come alcoolice si 5 vatamari corporala casnice. acum totul se face cu un telefon si reporterii la final zic: nu e nimic pe spital,e liniste!!

  2. Daca ar avea sansa sa demonstreze ceea ce pot face,cu adevarat, s-ar gasi si astazi oameni care sa lucreze in TV cu pasiune. Dar, in loc sa fie intrebati ce stiu si ce vor sa faca, sunt intrebati din partea cui vin, pe cine au in spate?! Pacat! Ma bucur ca tu ai avut sansa sa faci parte dintre castigatori! Felicitari, din suflet, pentru tot ceea ce faci!

    Alexandra Mihai,
    ziarista,
    Montreal, Canada

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.