Mioara Velicu: “Dacă l-aș întâlni pe Dumnezeu, l-aș ruga să-mi lase vocea, să cânt”

Mioara Velicu, una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară își povestește viața, în amănunt, “La cină”.

“Când eram mică, n-am purtat opinci, pentru că tata era cizmar și ne făcea tot timpul încălțăminte nouă (…) Tata zicea: măi, Ileana, îi zîcea lu’ mama, ce-o să ne facem noi cu fata asta, ca tare-i urățică, saraca; noroc că știe să cânte.”

Artista vorbește despre lipsurile din primii ani de viață, într-o familie modestă, cu 8 copii, despre tainele cântecului popular, despre iubire și acceptarea pierderii omului drag, despre turnee în străinătate, cântări în țară și despre generația de muzicieni tineri care vine din urmă, despre Moldova mult iubită și casa părintească.

“Moldovencele sunt de două feluri: doamne și Doamne ferește!”

Care este legătura cu Beyonce, cine o așteaptă acasă, de ce a renunțat la scenă aproape un an, ce peripeții a trăit în vacanțele petrecute în străinătate și care este marele regret aflăm “La cină”

Dacă am ieșit la pensie, e cineva împotrivă? Nu merge țara asta bine, că eu câștig un ban? (…) Se câștigă, dar este și foarte obositor. Când noi plecăm să căntăm, lumea se culcă; când noi venim, lumea se scoală”

O explozie de sinceritate și mult umor.

1 comentariu

  1. Mioara Velicu a reușit să capteze perfect spiritul muzicii populare și să transmită, prin intermediul acesteia, bucuria, trăirile și sentimentele sale. Mioara Velicu este un model de inspirație pentru oricine și are ce să ne învețe despre dragoste, viață și iertare. Într-un cuvânt, ea este Miss Perfect. Merită să ne bucurăm că în zilele noastre avem parte de noi și adevărate talente precum Mioara Velicu!


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.