Ministerul Muncii taie de la mămici, Justiția le dă banii înapoi!

În timp ce Ministerul Muncii se străduiește să taie din indemnizațiile pentru mame, justiția dă bani părinților de gemeni! Un caz remarcabil ar putea atrage după sine zeci de procese care condamnă Ministerul Muncii să trateze în mod egal copiii!

O mamă de gemeni a dat statul în judecată, mai exact, a chemat în instanță Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială București, pentru că i-au fost calculate două indemnizații diferite pentru cei doi copii gemeni. Și a câștigat! Tribunalul București i-a dat dreptate! Iată dovada:

Legea spune că indemnizația pentru creșterea copiilor gemeni sau tripleți va crește indemnizația lunară stabilită cu suma de 1200 de lei începând cu al doilea copil. Deci, din punctul de vedere al statului român, există, cumva, dreptul primului născut!

Justiția a constatat că nu e corect să fie așa și recenta decizie a tribunalului, chiar dacă nu e definitivă, e clară: pentru ambii copii, mama va trebui să primească sume identice!

Este o decizie care ar putea încuraja alte mămici de gemeni sau tripleți să dea statul în judecată pentru a obține confirmarea unui principiu absolut firesc: toi copiii sunt egali!

Precedentul a fost creat de Ionela Danciu, deja celebra mamă de tripleți din Aiud, care a câștigat în instanță drepturi egale pentru copiii ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.