Micul dejun la hotel

Cand stai numai doua sau trei zile intr-un hotel, iubesti micul dejun. Asezate pe platouri la nivel de arta, branza, sunca, maslinele si rosiile iti fac cu ochiul din prima clipa. Plus oua fierte, ochiuri sau omleta! Sau toate in acelasi timp. O minunatie! In prima zi mananci ceva, a doua zi altceva. Stai la masa, nu e nevoie sa speli vasele dupa, cineva iti face si aduce cafeaua… o placere!

La final, agati, poate, in treacat, o banana sau un mar…

Am gasit, in plimbarile mele prin lume, hoteluri unde se bea sampanie dimineata… Hoteluri unde ouale ochiuri sunt facute in forma de inima, de ratusca sau ornate cu o bobita de piper in incercarea de a imita ochiul uman. Pateul de ficat e pus in mici vase colorate, iar branza topita e taiata in forme pe care nu le-ai mai vazut.

E mishto sa-i vezi pe cei care-ti devin gazde pentru cateva zile ca se straduiesc sa-ti ofere, zilnic, ceva al naibii de bun!
image
Numai ca, in cele mai multe cazuri, micul dejun e destul de rudimentar. Corect oferit, proaspat, dar… cam acelasi!

Cand stai mai mult de o saptamana in acelasi hotel, micul dejun devine un chin. Mananci doar pentru ca trebuie, din ce in ce mai putin… Poate niste fructe in fuga si deja celebra cafea proasta! (Putine sunt hotelurile in care cafeaua e foarte buna!)

Pe de o parte, e firesc sa fie asa… Meniu simplu potrivit pentru americani, greci, romani, rusi, chinezi si englezi. Fiecare cu obiceiurile lui culinare! Iar hotelierii tre’ sa impace pe toata lunea!
image
Pe de alta, tare mi-ar placea sa fie altfel in fiecare zi. Ce, acasa mananci acelasi lucru in fiecare dimineata?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.