Marturia unei femei lovite de cancer

Am stat in casa, timp de cateva saptamani, cu o bolnava de cancer si nu m-am pregatit nicio clipa pentru ce era mai rau. Am privit uluita prin ce trece un astfel de napastuit de soarta, cum isi striga durerea fizica, cum isi schimba infatisarea, cum se usca.
Am vazut ură, am vazut cum vrea sa renunte la viata invinsa de problemele grave din sistemul sanitar. Parea mai usor sa moara decat sa mai lupte.
Am vazut lacrimi amare de neputinta si am auzit zeci de intrebari adresate Divinitatii.
Am vazut, apoi, sperantă si forta de a lupta pentru ca nu-i parea drept sa-i faca sa sufere pe cei care ar fi ramas in urma daca…
Am vazut un amalgam de sentimente saptamana de saptamana, zi de zi, ora de ora.
Povestea e aici:
Asta a fost mai demult. Azi, am vazut stiri cu descinderi la smecheri din colosi farmaceutici internationali care ofereau vacante unor medici pentru ca acestia sa le prescrie bolnavilor medicamentele lor scumpe si am revazut chinul si disperarea prin care trece bolnavul de cancer.
Sa fii in stare sa iei din drepturile acestor bolnavi, este peste puterea mea de a intelege unde s-a dus omenia…

1 comentariu

  1. …şi eu am plâns din nou! Între timp, a mai plecat de lângă noi, tot din cauza unui cancer nenorocit, cumnatul meu la doar 48 de ani! Cum să nu te revolţi pe sistemul acesta care te condamnă la moarte sigură? Eu am avut puţin noroc de la Dumnezeu, dar cum să încurajezi o femeie văduvă la doar 47 de ani (sora mea) şi o tânără (nepoţica mea) care doar ce-a devenit medic (poate chiar oncolog?) când îţi spune aproape în fiecare zi: “Nuţi, îmi e dor de Nelu sau îmi e dor de tati!” Are cineva un răspuns? Poate “criminalii” de medici (NU GENERALIZEZ!!!) care se vând ca Iuda şi uită că au îmbrăţişat această profesie TOCMAI CA SĂ SALVEZE VIEŢI? Ruşine să vă fie, domnilor! Demonstraţi că nu aveţi pic de inimă şi puţin vă pasă de suferinţele semenilor voştri. Nu sunteţi departe de cei care ucid o bătrână pentru 2 lei, de violatorii care batjocoresc femei, de părinţii care-şi ucid pruncii, de… de… Şi justiţia trimite la puşcărie o femeie care a furat o jucărie pentru copilul ei? Pe criminalii care au “tratat”bolnavii de cancer cu apă, cine şi când îi condamnă? Doamne, în ce lume trăim? emoticon cry

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.