Mâncarea, dragostea mea!

Îmi place să mănânc la:

Un restaurant chinezesc, de cartier, unde porţiile sunt foarte mari şi hrana e relativ ieftină şi foarte gustoasă. Bilă neagră: la plecare miroşi de parcă ai gătit vreo patru ore încontinuu în bucătăria lui Lee. Recomandări: pui cu aromă de scoici, furnici în copac, pui cu ananas, vinete picante, coaste de porc în sos dulce.

Un restaurant cu sare şi piper! Recomandări: ciorbă de fasole cu afumătură şi salată de ceapă, cocoşel de munte, pui cu ghebe. Preţuri mici, porţii mari.

O tavernă grecească. Recomandări: tzatziki, caracatiţă în oţet, ciuperci cu usturoi, calamari prăjiţi. Cam scump, dar merită dacă pui mâncarea la pachet cu spectacolul made în Grecia!

Un restaurant moldovenesc la 25 de km de Bucureşti. La capitolul nemulţumiri aş trece distanţa. Vă recomand: zamă moldovenească, alivancă, sărmăluţe, plăcinte “Poale-n brâu” şi prune uscate umplute cu miez de nuci.

Un califat cu pretentii, adică Orientul în lipie! Aici gasiti cea mai buna supă de linte din Bucuresti. Plus şaorma de fiţe – cu morcov, ţelină şi stafide! Kebabul cu humus e perfect! Iar la desert, orez cu lapte si caramel!

E clar: mi-e foame rău! 🙂

2 comentarii

  1. frumoasa cronicuta: la chinezesc alternative in zona ar mai fi Casa Dragonului (Dudesti) si Harbin (Alba Iulia), al doilea are ceva concurenta de La Calinescu, grecesc OK e acum si Kostas (spre Foisor, stie Bodo), cel moldovenesc nu prea are rival, poate doar Vatra de pe Brezoianu, iar Calif – doar Naser le mai stie la nivel asta – tot in Piata Domenii. Si eventual Edessa 63. Sar’mana pt masa. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.