Mă simt nedreptățită pentru că plătesc totul la timp

Potrivit proiectului de amnistie fiscală, firmele şi persoanele fizice, care au la data de 30 septembrie datorii la bugetul de stat, vor putea fi scutite de penalităţile de întârziere. Cu o condiţie: să achite până pe 31 martie 2016 datoria principală şi dobânzile aferente, dobânzi care ar putea fi însă micşorate.
money.jpg
Dragă Guvern,
în caz ca vreodata conteaza pentru tine si parerea mea, vreau sa-ti spun apasat ca nu sunt de acord cu stergerea unor dări aferente impozitelor neachitate! De ce pe mine, care imi platesc cu regularitate taxele si impozitele si nu ajung sa am penalizari, nu ma ajuti NICIODATA cu nimic?!

Proiecul asta de amnistie fiscala (pentru care nu-mi amintesc sa se fi facut o dezbatere publica si asta ma determina sa fiu suspicioasa) ma face sa ma simt fraiera ca am platit tot ce aveam de dat la stat la timp. Draga Guvern, ma poti verifica, mi-am platit chiar si amenzile de circulatie!

De ce sa fiu eu de acord sa-i dai vecinului meu un ajutor, vecin care, crede-ma, in loc sa-si plateasca datoriile se duce la birt?! Am un caz concret!

Mai sunt unii care s-au intins mai mult decat le permitea plapuma si au ajuns datori vanduti. De ce sa-i ajuti pe toti cei care nu au judecat corect, la un moment dat?

Si macar de-ar fi vorba numai despre amarati, dar mai stiu multi oameni de afaceri pe care tu, Guvern al Romaniei, vrei sa-i ajuti, care intarzie voit plata datoriilor ca sa traga de bani inca o luna. Si inca o luna! Smecheri cu diplome care, in total, datoreaza statului undeva peste un miliard si jumatate de lei (am auzit zilele trecute un analist informat)! Aici e cea mai mare problema, pentru ca ai extins amnistia, draga Guvern (cine stie pe cine vrei sa ajuti…) – “vor fi scutite de plata penalizarilor si persoanele juridice”.

Nu te temi, draga Guvern, ca incurajezi neplata? Pai, eu de ce sa mai platesc data viitoare si sa nu astept sa uiti tu ca am bani sa-ti dau?! Daca as fi eu manager la Guvernul asta nu asa as proceda cu un om care imi e dator!

Spun guvernantii asa: se achita datoriile, nu se sterg (desi se discuta deja ca vrei sa stergi si o parte din dobanzi). Datoriile se achita, dar penalizarile…NU! Eu le-am platit, atunci cand le-am avut. Intelegi, draga Guvern, despre ce e vorba? Despre faptul ca ma simt nedreptatita pentru ca am apucat sa platesc totul la timp!

De fapt, poate chiar el – Guvernul s-a intins mai mult decat ii poate da bugetul devremece Ministrul de Finante afirmă ca “e un impuls pe care consider că trebuie să-l dăm economiei, coroborat cu ceea ce Codul fiscal aduce în 2016, pentru că de o parte ca stat primim mai multe venituri până în martie 2016 atunci când avem nevoie efectiv de bani”.

Draga Guvern, uite o idee ca sa ma simt mai bine in tara mea: mie ai putea sa-mi dai o prima pentru ca sunt un bun cetatean! Pune si o diploma langa, sa o agat in cui in casa parinteasca! Ce zici, batem palma?!

Sursa foto aici.

4 comentarii

  1. Anul viitor este unul important pentru membrii actualului guvern. Despre asta e vorba. Sunt putini cei ca tine. Ei se gandesc la cei multi. Nu la binele lor, la voturile lor.


    Warning: Use of undefined constant ckrating_display_karma - assumed 'ckrating_display_karma' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/petreanu/public_html/ionelanastase.ro/wp-content/themes/ionela/include/comments.php on line 65
    • Cum citesti tu printre randuri… 🙂 Tare imi e, insa, ca se gandesc mai degraba la niste smecheri… Sper sa ma insel eu.

  2. Pai daca vin alegerile, cum sa nu dea PSD banuti la alegatori?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.