Internaţionalul Tălmacean

– E multă lume la Roma în perioada asta, nu-i asa?!, îl întreb, aproape retoric, pe taximetristul care ne duce, pe mine şi pe colegul meu, catre hotel, după o zi de muncă la Vatican.

– Sunt sute de mii de turişti veniţi pentru Beatificare, îmi zice el – un bărbat care nu trece de 40 de ani. De unde sunteţi?, ne întreabă.

– Din Romania, îi raspund eu mândră. (aş fi adaugat că eu sunt şi moldoveanca, dar m-am temut că nu înţelege!) Suntem ziarişti şi am venit şi noi pentru acelaşi eveniment.

Discuţia continuă în acelaşi ton relaxat despre vreme, suveniruri cu chipul Papei, costuri la taxi şi maşini scumpe. La un moment dat, mutra i se schimbă şi strigă:

– Staţi aşa… ce mai face… deputatul ăla simpatic… ăăăăăăăăăă… ah, nu mai ştiu cum îl cheamă… ăla care dansează la televizor!

– Tălmăcean. Edmond Tălmăcean, îi zic!

– Da, Talmacian, pronunţă şi el cu un puternic accent de Italia.

– E bine, cred!

Îi multumim omului cu gândul că “deputatul” a făcut ce-a făcut şi-a ajuns vedetă de talie internaţională.

3 comentarii

  1. LA CAPITOLUL ”TALMACENI”CRED CA SUNTEM IN TOP…PROBABIL CA SI DACA VEI MERGE DE EXEMPLU IN GERMANIA,AUSTRIA SAU POATE SPANIA VEI AVEA PARTE DE SITUATII SIMILARE.MACAR PRIN ASTA SA FIM SI NOI remarcati..ESTE TOTUSI UN PRGRES DE LA TIGANI LA TALMACENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Italianul chiar era incantat de dansul lui Talmacean. Iti dai seama cat sunt ei de caliti cu Berlusconi?:)))

    • in Germania nu prea cred…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.