Dunărea trece și pe la Călărași. Păcat că nu o folosim!

Cand eram mică, mergeam la scăldat cu fratele meu si cu copiii de la bloc. Nu exista bucurie mai mare pentru noi decat sa stam la Dunare ore-n sir, chiar daca asta insemna sa fim arsi de soare din primele zile ale lui iunie pana la inceputul lui septembrie. Jucam volei, inotam, alergam pe plaja… si nu era nevoie sa plecam la mare pentru asta. Am crescut intr-un oras pe unde trece Dunarea si unde, pe un brat al ei, sunt mai multe plaje amenajate.

Cand m-am marit, adica dupa Revolutie, au inceput sa apara micile ambarcatiuni private si skijet-uri ale tinerilor bogati din Calarasi. Erau ei – cei care puteau sa se bucure de asta, si noi – cei care ii priveam cu jind de pe mal.

Treceau, din cand in cand, canotori. Din 1984, functioneaza la Calarasi o baza nautica cu trei sectii de canotaj, departe, insa, de ce ar trebui sa fie, mai ales ca acest sport chiar aduce medalii pe Borcea.
slideshow.slideshow02gk-is-107

Florian Raiu, un calarasean de-al meu implicat in DIPLOMA, un proiect care sustine si promoveaza tineri absolventi ai facultatilor de creatie, propune un centru modern de canotaj pe malul Bratului Borcea, in locul fostei baze nautice din Calarasi. E pacat sa ai Dunarea atat de aproape de oras si sa n-o folosesti 100% pentru performanta…

Tare mi-ar placea ca baiatul asta sa reuseasca!

Daca vreti sa vedeti alte idei interesante ale tinerilor absolventi… exista si o expozitie dedicata “Diploma 2015” la Camera de Comerț Bucuresti. Se deschide azi, 29 octombrie și poate fi vizitata intre 11.00 și 22.00 pana pe 1 noiembrie.

2 comentarii

  1. Bună ziua, aduc si eu mai multe argumente pentru Borcea, Dunăre, canotaj, Călărași prin intermediul expoziției realizate în Călărași cu lucrări de diplomă ale absolventilor de arhitectură călărășeni.
    Imagini din expoziție și detalii ale proiectelor pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/Muzeul-Municipal-C%C4%83l%C4%83ra%C8%99i-275671099310249/photos_stream?tab=photos_albums
    O zi bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.