“Femeile din România, am văzut foarte clar că se iubesc sau că au început să se iubească și pe ele însele (…)N-avem cum să rămânem frumoși toți anii și nu știm de la ce vârstă îmbătrânim; lucrul acesta trebuie să-l tratăm cu demnitate și să ne păstram autenticitatea noastră și naturalețea. “
E mereu pusă la punct cu noile apariții în medicina de înfrumusețare, merge periodic la congrese în străinătate, învață despre noi proceduri și testează noile invenții pe propria piele. Practic, meseria ei este prelungirea mâinilor, așa cum chiar ea se exprimă în interviu. Dar dincolo de medicul Dana Miricioiu, chirurg estetician, se ascunde un om blând, frumos, cu povești interesante de viață, cu vacanțe la malul mării, cu un bărbat romantic și cu un copil care a fost și este totul pentru ea.
“Știu ce înseamnă să nu ai un ban în buzunar și să ai un copil care te așteaptă, când vii la 11 noaptea, să-i lași un sendviș cumpărat de la supermarketul din colț. Știu lucrul ăsta”
Dana ne spune, de asemenea, care îi sunt micile bucurii în viață, ce pictează și ce se întâmplă cu tablourile ei, de ce face roata pe fiecare plajă pe care ajunge, cine i-a fost idol în copilărie și ce s-a întâmplat cu păpușa pe care, micuță fiind, făcea intervenții chirurgicale.
Cum a ajuns să devină medic chirurg și să-și croiască o carieră solidă în industria de frumusețe din România, cât de mult influențează societatea standardele de frumusețe, de unde vine cea mai mare presiune, care e procentajul bărbaților care-i calcă pragul clinicii și cum poate fi gestionată corect și pozitiv tranziția către bătrânețe, aflăm “La cină”.
“S-a mai lăsat un pic la gușă, a mai pus un pic pe șolduri, sânii s-au lăsat, mai ales după nu știu câți copii, nu mai arătăm atât de tonice și pline de fibră musculară. (…) Rezultatul cel mai frumos în chirurgia estetică este acela care de-abia se vede”.