Domnule Piedone, dormiți liniștit?

Valul de furie colectiva atinge noi cote. Mi-a scris o femeie din Sectorul 4! Iata scrisoarea ei:

“Domnule primar Cristian Popescu Piedone,

Dormiti linistit? Nu, nu ma refer la osanza aceea care va face sa va astupati in capul pieptului, cand stati la verticala. Nu ma refer nici la cefele suculente care, consumate seara tarziu, va agita stomacul – degeaba micsorat de medici pe bani buni. Nici la cosmarurile pe care vi le da un film horror vazut la miezul noptii, sau la nelinistea pe care o genereaza sacul spagii doar pe jumatate umplut la sfarsitul zilei de munca – la 16.30, evident.

Ma refer la iadul dezlantuit in sectorul pe care il pastoriti de ani buni. Da, va cred, probabil un mic disconfort simtiti. De ce dracu vi s-a intamplat tocmai dumneavostra? Moartea putea veni in orice alt sector. De ce sa va tulbure tocmai dumneavoastra serile agreabile in sanul familiei? Stiti de ce? Pentru ca roata este rotunda! Pentru ca in viata totul se plateste, iar pentru dumneavostra a venit ziua platii.

Stiu, tare mult v-ar fi placut sa fiti stapanul orasului! Va si vedeati in scaunul moale si tapetat de bani frumosi de la primaria capitalei. Ce de spagi ati mai fi facut! Ce stima de sine ati mai fi avut! Si poate ati fi facut treaba pentru Capitala asta blestemata! Dar lacomia v-a stricat planurile. Stiti? lacomia si vanitatea sunt preferatele Diavolului. Iar Diavolul v-a atras in cursa lui pe nesimtite.

Domnule primar, din pricina dumneavoastra, un club s-a transformat in 30 de secunde intr-un cimitir. Un cimitir care a inghitit 32 de tineri. 32 de copii care aveau doua pacate – iubeau viata si muzica rock. Iar cateva zeci bune se lupta sa traiasca. Mutilati pe viata. Trupeste si sufleteste.

Cum puteti, domnule primar, tata si bunic, sa va priviti linistit in oglinda, sa va sarutati sotia, copilul si nepotul, si sa va culcati multumit ca ati facut frumos in viata stiind toatea astea?

Stiti, tinerii aceia, patronii clubului Colectiv, sunt mai putin vinovati decat dumneavoastra! Fara avizul dumneavoastra, ei nu ar fi deschis niciodata crematoriul acela de la Pionierul! Fara semnatura dumneavoastra ei nu ar fi primit nici 80, nici 200 si nici 400 de tineri pe domeniul lor privat!

Domnule primar, iesiti demn (daca cunoasteti aceasta calitate) si cereti-le iertare mamelor, tatilor, surorilor, fratilor, si prietenilor acelor morti, si apoi mergeti la puscarie, poate va mai spalati din pacate. Desi, pentru genocidul de vineri seara, sigur nu mai aveti loc la coada sfantului Petru…. dar, cine stie….

Intre timp, puteti sa-i multumiti pentru toate ciolanele gustoase de pana acum fostului premier Nastase, care a luptat pentru genul acesta de administratie. O capitala impartita in 6, ca fiecare primar sa aiba un os de ros. 6 hiene care sa elibereze avize in functie de grosimea plicului celui care solicita. Si, din pacate, niciun premier nu a mai modificat aceasta regula.

Nimeni nu a venit sa decida un singur serviciu care sa raspunda de autorizatii. O directie care sa indoaie si sa scurteze firul coruptiei, spre sugrumare. Respecand parca cu limba de moarte un pact sacru, niciun premier nu s-a gandit ca, poate, daca am avea o singura primarie in tot orasul, cu o singura directie, cu oameni bine scoliti si bine platiti care sa hotarasca cine are si cine nu dreptul sa construiasca sau sa dezvolte afaceri pentru cetatenii acestui oras, intamplator capitala a unei tari europene, spaga nu ar mai fi decis soarta atator oameni.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.