Cum m-a trimis Cotabita pe scena de la Mamaia

Acum 13 ani, pe vremea cand scriam la Jurnalul National, am mers sa fac un reportaj de atmosfera la o preselectie pentru prezentarea Festivalului Mamaia. Asa au decis organizatorii in 2002 – sa faca un concurs pentru prezentatoare, prezentatorul fiind deja stabilit: Dan Negru! De fapt, i se cauta partenera lui Negru. Erau zeci de fete (tinere si nu numai, blonde, brune, slabe, supraponderale) care voiau sa-l tina de brat pe Dan pe scena de la Mamaia.
– Ionela, du-te langa Negru si da o proba, imi zice, distrat, Gabi Cotabita, unul dintre membrii juriului.
Am executat razand. M-am descaltat (paream mai inalta decat Dan) si m-am distrat teribil. Nu pregatisem nimic inainte pentru ca nu plecasem din redactie cu gandul ca as putea sa fiu eu pe scena marelui concurs. Si nici emotii n-am avut pentru ca nu mi-am luat rolul in serios.
imageNu dadusera toate fetele inscrise proba, mai era de stat, dar eu trebuia sa predau reportajul. Am plecat repejor in redactie sa scriu, urmand ca mai tarziu, cand se termina totul, sa ma anunte cineva ca sa pot spune la gazeta numele castigatoarei. M-a sunat Dana Mladin si mi-a spus ca erau patru fete alese. Le-a numit pe trei dintre ele, in timp ce eu imi notam atent numele lor, si a facut o pauza inainte de a patra.
– Si cu voia dvs, ultima pe lista… Ionela Nastase!, mi-a transmis, teatral, Dana.
– Am incurcat-o!, a fost prima reactie a mea. Cum le spun eu sefilor ca m-am dus sa scriu un reportaj si am ajuns sa prezint festivalul de la Mamaia?!
Asta a fost partea dificila. In rest, totul a venit natural…
De aia spun mereu ca e incredibila viata de reporter; nicio zi nu seamana cu alta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.