Cum a ajuns PSD (iar) la vorba lu’ Emil Boc!

În 2009, în timpul Guvernării Boc, se interzicea cumulul pensiei cu salariul. Era o lege, dată de insensibilul Executiv Boc, care nu le mai permitea pensionarilor să lucreze la stat (după ieșirea din câmpul muncii) și să-și crească, astfel, veniturile.

În septembrie 2014, Parlamentul (majoritar PSD) a votat eliminarea acestei interdicții. PSD saluta public abrogarea cumulului pensie-salariu în sistemul bugetar și considera Legea 329 un izvor de nedreptăți flagrante! Ce palmă în văzul tuturor îi dădea Partidul Social Democrat lui Boc… stergea hotărârea PDL și striga pe unde putea că se face dreptate pentru români!

Fix trei ani mai târziu, septembrie 2017, ministrul Muncii anunță la televizor că vrea să interzică, la stat, cumulul pensiei cu salariul, să nu mai ia cineva de două ori bani de la stat (dintr-un buget și așa prea secătuit de rezolvarea unor promisiuni electorale). Adică… actualii guvernanți hulesc acum fix ce aplaudau acum trei ani! (n-ar fi primul caz, să ne amintim cu câtă convingere susținea Liviu Dragnea ridicarea plafonului la indemnizațiile pentru creșterea copilului).

„Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie, a declarat ministrul Lia Olguța Vasilescu la Antena3.

Aici suntem de acord: DA!, este un principiu incorect și din punctul meu de vedere. Dar de ce numai pensia cu salariul?! De ce nu și încasarea a două salarii de la stat?!

De pildă, mi-a atras atenția o doamnă despre care am citit deunăzi prin presă că încasează două salarii de la stat pentru două funcții de director! În total, conform declarației de avere – 200.141 lei/an. Adică… 16.678 lei lunar. Venit net!

Este vorba despre Elena Păstrașcu care ocupă funcţia de director al Direcţiei Juridice şi Reglementări, în cadrul Poştei Române. Doamna Pătrașcu are contract individual de muncă pe durată nedeterminată, cu normă intreagă, adică 8 ore de muncă.

Aceeași doamnă este angajată la Cabinetul Ministrului Lucian Șova din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaţionale (MCSI), în funcția contractuală de director de cabinet, cu normă fracționată de 6 ore pe zi, cu un salariu lunar brut de 3358 de lei, așa cum se arată într-un răspuns pe care l-am primit de la Guvern. (În paranteză fie spus, nu știu cât e de corect să lucrezi 14 ore pe zi (8 plus 6), dar asta e o altă temă).

Dincolo de exemplul acesta, pe care-l las aici spre analiza legiuitorilor țării, rămâne nehotărârea PSD! Pensie plus leafă sau nu? Două salarii cumulate sau nu, cum rămâne?! Numa’ să știm și noi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.