Ciorbo-supa, rețeta mea favorită

Nu-s foarte bună în bucătărie, am mai spus-o. La întrebarea “ce gătești azi?”, răspund deseori: “eu mă gătesc”! Dar îmi place să fac ciorbe! De pui, de lobodă, de legume, de porc… Și, credeți-mă, sunt mămica lor!

Preferata mea este ciorba albă de afumătură cu tarhon, pe care eu și Vlad am numit-o ciorbo-supă! Asta pentru că nu e nici ciorbă, nu e nici supă! Câtă vreme nu are borș, nu e ciorbă, nu?! 🙂

Cine vrea să gătească rapid, să închidă imediat această recomandare pentru că durează mai bine de două ore să faci o ciorbo-supă!

Aveți nevoie de:
– un kilogram scăricică (daca nu găsiți, merge și cu ciolan afumat sau kaizer)
– 1 morcov
– 1 păstârnac
– jumătate de țelină
– 1 ardei gras
– o ceapă
– 5 cartofi
– 5 ouă
– 500 smăntână
– tarhon proaspăt, în oțet sau uscat.

Se taie toate legumele cubulețe și se călesc puțin. Într-o oală mare se pune la fiert scăricica si se lasă să fiarbă alături de legume până atunci când carnea se desprinde de pe os. Durează cel puțin o ora, o oră și jumătate acest prim pas, care e și cel mai important.
Intre timp, se separă albușul oului de gălbenuș și gălbenușurile se amestecă, atenție!, doar gălbenușurile, cu smântâna.
Se ia, apoi, câte un polonic din oală și se toatnă peste amestecul de ou cu smântână până când aceasta capătă consistența unei ciulamale. Se pune totul în oală și se mai lasă la fiert încă vreo 20 de minute.
La final, se adaugă tarhonul tocat mărunt și se mai lasă la fier vreo 10 minute.

Dacă încercați rețeta mea de ciorbo-supă, vă rog să reveniți aici și să-mi mulțumiți! 🙂

3 comentarii

  1. Prea curand nu stiu daca o voi incerca, dar e o optiune pe care o voi pastra, deja am salvat articolul. Nu pare a fi prea complicata, doar ca dureaza mult gatitul, desi majoritatea ciorbelor necesita in jur de 2 ore de fierbere, in functie de cantitate.
    Multumesc pentru reteta!

  2. Vai,vai Ionela ce pofta imi faci !!Pacat ca sunt diabetic !!Dar oricum verdeturi mananc sub orice forma !Ciorbe ,salate !!!Si inca ceva, la noi in Ardeal exista leurda(aisor),buna,buna!!!!!!!!!!!!!!! Si ciorba dar in special salata !!!Sa tot mananci !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.