Bestii cu chip de om

Am văzut la televizor un caz cutremurător şi m-a cuprins furia în miez de noapte. O femeie, plătită să crească doi copii, i-a maltratat pe micuţii pe care-i avea în grijă, ca-n lagarele de concentrare, vreme de doi ani: i-a înfometat, le-a tăiat buzele, i-a bătut cu bâte de lemn, i-a băgat cu capul în toaletă, i-a opărit, i-a ţinut dezbrăcaţi în frig.

Mă întreb:

– cum a fost posibil ca această femeie să devină mamă de profesie?

– cum a trecut ea de testele pshihologice când a primit atestatul de asistent maternal?

– ce scrie in rapoartele de vizită ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului? (după preluarea copiilor, vizitele se fac din trei în trei luni).

– câtă vreme femeia teroriza copiii, unde erau vecinii?

Mi-am amintit de un caz simiar petrecut in 2008 la Bistriţa-Năsăud. Lucram la ştiri, am fost acolo. O asistentă maternală mutilase până la moarte copilul căruia trebuia să-i fie mamă. I-a secţionat organele genitale cu foarfeca, i-a ciopârţit o ureche şi l-a ars cu ţigara. Apoi i-a îndesat mâncare  pe gât până când l-a sufocat. Am pus şi acum 3 ani aceste întrebări. Autorităţile au ridicat neputincioase din umeri în timp ce copilăria unui băieţel se închidea într-un sicriu. În urma unei cruci, au ramas cereri de demisie, oameni şocati, anchete peste anchete şi o femeie dupa gratii. Acum aud că şi femeiea din Ilfov a fost arestată. Ambele au fost condamnate. Cred, însă, că orice pedeapsă din lumea asta e prea mică pentru faptele lor, ale unor bestii cu chip de om plătite să mângâie nişte copii.

1 comentariu

  1. astfel de oameni, daca le pot spune asa, ar trebui inchisi pe viata fara posibilitatea eliberarii conditionate. si pusi la munca, nene, in puscarie, la orice de la scos cuie cu dintii pina la spalat asfaltul cu palmele…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.