Doctore Bacalbașa, eu m-am născut la Vaslui! E grav?! Mă mai fac bine?!

Am privit la tv, uluită, cum un deputat al României (PSD) făcea gesturi obscene în Parlament la adresa unei doamne și cum, același ales, arunca o etichetă dură asupra unor oameni care nu au altă vină decât cea că s-au născut într-o anume zonă a țării. De asemenea, un alt deputat (PMP) rostea cuvinte triviale, în replică. Un circ de zile mari cum n-am văzut până acum. Și urmăresc de ceva vreme activitatea aleșilor care au dormit, s-au jucat, au făcut spectacol în Parlament…

Ne mai mirăm, apoi, prin studiouri de televiziune, că e luată în derâdere și că este criticată pe nedrept activitatea parlamentarilor…

A fost așa:

“Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul!” – zice, de la tribuna oficială, gălățeanul Nicolae Bacalbașa!
„Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta” – a fost replica lui Corneliu Bichineț, venit direct de la Vaslui în Parlamentul României!

Sunt convinsă că la Vaslui, oamenii ăia care muncesc cinstit, care cresc copii, care îi educă și au grijă de sănătatea lor se simt jigniți și s-au cam săturat să audă astfel de vorbe dure la adresa lor. Și acești oameni le plătesc lefurile aleșilor. Acum știu (sau sper) că la viitoarele alegeri, măcar unii dintre ei, vor fi un pic mai atenți. E singurul mod în care îi pot sancționa pe politicieni!

15401129_1568816549800211_526005113229863346_n
PS: Doctore Bacalbașa, eu m-am născut la Vaslui! E grav?! Mă mai fac bine?!

PS 1: După episodul petrecut ieri în Casa Poporului, mă întreb, cu teamă, ce urmează: să ne arate fundul de la tribună?!

3 comentarii

 1. Curul,la Vaslui se spune curul.
  Fundul e ala pe care pui mamaliga.

 2. Din nefericire, multi pacienti au trecut prin mainile unor astfel de medici , care pun mai presus trufia decat omenia .
  Sunt vasluianca si sunt mandra de acest lucru , drept pentru care dupa cativa ani petrecuti in capitala am ales sa dau viata unui copil si sa-l cresc in Vaslui.
  Da !!! Vaslui !!! De ce?
  1)Pentru ca la noi in Vaslui rata criminalitatii e mult scazuta in comparatie cu alte localitati , nu mergi cu frica ca te va talhari cineva , noaptea cand te intorci de la munca sau iti vine copilul de la scoala, pana si furtul din buzunare s-a rarit considerabil. E adevarat ca sunt si cazuri de violenta domestica, violuri, etc , dar nu mai multe decat in alte localitati.
  2)Vasluiul este printre singurele orase din tara care sclipesc de curatenie. Nu vezi nici macar guma de mestecat sau mucuri de tigara pe strada , de alte gunoaie….nici vorba.
  3) Nu sunt caini comunitari .
  4) Toate spatiile verzi sunt permanent ingrijite.
  5) In Vaslui , rata somajului este printre cele mai scazute din tara si asta pentru ca vasluienii sunt oameni muncitori iar asa-zisa putere economica scazuta este din cauza ca salariile sunt mici si nu din cauza ca nu se munceste.
  6) Vasluiul se poate lauda si cu faptul ca nu prea are cersetori , n-oa-ti toarne nimeni apa cu dertergent pe masin la semafor si in niciun caz nu ti se va pretinde vreo taxa de protectie, parcare sau altceva.
  7) Oamenii sunt blanzi si primitori , toleranti si dornici de a sari in ajutor la nevoie….
  Argumente cum ca Vasluiul ar putea fi un model, sunt multe ……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.