Cât m-a costat staționarea interzisă

Agentul vigilent a tras masina de politie fix langa mine exact la 30 de secunde de momentul in care am oprit (jumatate pe tracerea de pietoni, la un colt de strada, ce-i drept…).

Pentru ca nu gaseam o adresa si voiam sa o caut pe google maps, mi-am asezat buburuza rosie unde am gasit si eu un colt de strada liber.

Politistul s-a dat jos din masina de serviciu si mi-a explicat, imediat dupa ce s-a prezentat, ce am gresit. Mi-a cerut actele si m-a intrebat daca am ceva de obiectat! Ce naiba sa obiectez?! Incalcasem legea…

N-a fost loc de “ma scuzati, nu mai fac!”, “data viitoare, voi fi mai atenta, promit!”, “ce-ar fi sa-mi dati numai un avertisment?!”. Nici vorba… Omul, politist serios, m-a prins si mi-a scris hartia de amenda.

Isi facea meseria cu o incruntare care m-a facut sa ma intreb, apoi, ce-o fi patit omul acasa sau la job de isi incretea atat de tare fruntea la mine. Sau, poate, a mancat pe paine d’astia ca mine si s-o fi saturat.

105 lei in 24 de ore sau 210 pentru ce depaseste perioada! Asta a fost. A, si am mai pierdut ceva timp sa ma duc sa achit amenda la posta, n-am stiut ca se poate plati pe loc.

4 comentarii

 1. Era normal sa-ti zâmbească, doar ți-a luat banii… Sigur era un polițist depresiv.

  • Si eu as fi ras de una ca mine! Si-a furat-o! :)) dar el nu si nu!

 2. Cred ca aveti o problema cu politia. Nu e nimic! Si Huidu avea. Si el spumega injurand politistii de cate ori lua cate o amenda… apoi a ucis trei nevinovati!
  Am luat si eu amenzi si privind in urma cred ca mi-au facut bine. Sunt mai atent la viteza, nu mai depasesc pe linia continua :). Pot oare sa spun ca exista o sansa ca asta sa fi salvat viata mea? a familiei mele? a baietelului meu pe care il ador?
  Anul trecut ati scris “Domnu’ politist, m-ati enervat!”. Si atunci erati o victima! Desi Dumneavoastra ati oprit pe autostrada (nu alin. 1 din OUG 195/2002 ci alin. 3. Chiar am fost curios sa verific si eu). Nu demult insa comentati la TV cum politia nu a luat masuri de indepartare a curiosilor de langa o masina ce ardea. Un pic de consecventa va rog!
  Ori de cate ori Dumneavoastra, ca formator de opinie, va permiteti astfel de comentarii in realitate puneti in pericol alte persoane. Nu, Doamna! Atitudinea ar fi fost:”Nu faceti ca mine!!! Nu voi mai opri pe trecerea de pietoni nici macar o secunda ca poate sa traverseze un copil si sa fie ucis din vina mea!”

  • Atitudinea fix asta e: cine face ca mine, ca mine sa pateasca! Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca am ceva cu politistii. Am recunoscut aici ca am gresit… Nu am contestat amenda, nu am avut nimic de obiectat… Ma tem ca m-ati inteles gresit.
   PS: am prieteni buni care lucreaza in Politie. Ii iubesc si ii respect mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.