O laringită m-a lăsat mută!

Nu-i așa că sunt femeia perfectă? 🙂

Dimineață. Sună telefonul. După o noapte cruntă în care o durere în gât nu m-a prea lăsat să dorm…
Țââââââââr…

E Vlad! Răspund. Scot ceva ce seamănă, de departe, cu un “alo”.

– Bună. Vezi că am vorbit cu doamna doctor. Așteaptă să o suni și să mergi la ea.

Ha? Cum să o sun? Nu am voce!

– Da’ n. po. vorb. Nu po. s….. su..te. A…
– Bineeeeee. Lasă că îi spun că mergi direct acolo.

Auzi la el, să o sun!

După trei zile de mici suferințe din pricina unei viroze (nu suntem toți medici și ne punem singuri un diagnostic?), am decis că e cazul să merg, totuși, la doctor. Mă tratasem de la farmacie, cum facem toți, din păcate, dar azi dimineață, când mi-am dat seama că nu-mi mai merge sonorul absolut deloc, m-am îngrijorat brusc ca un artist care are concert a doua zi. Nu-s artistă, sunt femeie!

Acum sunt un pic mai linistita, nu e nimic grav. Am o gramada de medicamente lângă mine, stau în casă și fac aerosoli. Sunt și muuuuuult mai tăcută! 🙂

Laringita diagnosticată azi mi-a amintit un episod mai vechi de pe vremea când lucram la tv și eram îngrijorată foarte tare că rămăsesem (și atunci) fără voce. L-am rugat pe Vlad să-i telefoneze medicului și să-i explice situația mea.

– Bună ziua, domnule doctor. (…) Vă sun eu pentru că Ionela și-a pierdut vocea.
– Nu poate vorbi absolut deloc?
– Deloc. E mută!
– Sunteti sigur că vreți să o fac bine, domnule Petreanu?

Am pățit-o din nou, la vreo patru ani distanță. Slavă Cerului că pot scrie! Ghiciți cine primește multe, foarte multe, mesaje! 🙂

2 comentarii

  1. Am pățit și eu exact la fel. Pe lângă faptul că eu cânt, mai sunt și foarte vorbareata (uneori). Frustrant, știu. Eram în primele zile de facultate, acele zile în care toată lumea făcea cunoștință și discuta…Eu ascultam. 😐 Am mers la medic, deși e una din activitățile pe care le urăsc din tot sufletul meu. Ca dumneavoastră, am primit tratament (Medrol, Prospan, Cetebe, Aerius), plus tratament cu aerosoli…A funcționat foarte bine și mi-am revenit relativ repede. Sănătate multă și jos cu laringita!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.