BUCĂTĂRIE ITALIANĂ. Unde se mănâncă foarte bine în Polignano a Mare

Fiecare călătorie e pentru mine (o gurmandă de zile mari) și o experiență culinară. Dincolo de locuri minunate unde stanci inalte sunt lovite de Adriatică intr-un decor de film si dincolo de faptul ca poti colinda, la pas, stradute vechi si curate și poți vizita biserici frumoase, mancarea in Pogliano a Mare e buna de te lingi pe degete! Despre bucătăria italienilor din Puglia vreau să vă povestesc azi. In imagini, cum altfel?!

Am mâncat, masa de prânz, la Antiche Mura, un restaurant în care intri din strada Roma a Centrului Istoric din Polignano a Mare, o localitate cochetă din Regiunea Puglia. De afară, nu părea cine stie ce, dar era recomandat pe TripAdvisor.

Înăuntru e… comoara din bucătăria italiană! Un restaurant, pe bază de peste, unde n-am mancat bine, ci foarte bine.

Vă descriu în imagini. Dacă tot am facut poze multe ca japonezii…


Am primit, la inceput, din partea casei, o supă de dovleac cu crutoane și un strop de ulei de măsline. O combinație grozavă. O porție cât o lingură mare. Ne-am cam speriat la inceput, gândindu-ne că nu vom pleca de acolo cu burta plină și că vom fi nevoiți să mergem și în altă parte, dar…

Pentru că eram pe fugă și pentru că suna bine, am ales meniu fix. 35 de euro. 3 feluri de mancare plus desert.

Primele două:


Orez, cartofi, scoici si rosii. O mâncare tradițională în Puglia pe care o găsiți peste tot.


Carpaccio de ton cu mult ulei de masline. De altfel, uleiul de masline din zonă este atât de gustos că-ți vine să-l mănânci zilnic pe pâine.

Am ales, la recomandarea unui român celebru care a trăit ani buni în zonă, un vin alb. Bun!

Următoarele două farfurii cu mâncare:


Paste cu cerneală de sepie, caracatiță, rucolla, roșii și pesmet.


Paste cu creveți, roșii, patrunjel și, desigur, mult ulei de măsline.

Farfuriile cu numărul 3:


Fructe de mare la grătar.


Biban de mare cu roșii, dovlecei și cartofi.

Iar aproape de final, ceva dulce, ambele deserturi cu ceva cremă:


Tette delle monache (în traducere, țineți-vă bine, țâțe de măicuțe), un desert cu cremă de vanilie din belșug și cu o consistență… descoperiți voi de ce îi spune cum îi spune.


Sporcamuss (murdărește-ți gura) este dulcele tradițional al zonei, tot cu cremă din abundență/ Bun, bun, buuuuuun!

Nu putea lipsi din meniu sorbetul de lămâie. Răcoritor, minunat.

Cafea. Si nota! Pentru ce am mâncat, eu zic ca a fost ieftin.

E musai ca la final sa faceti o plimbare.

În Polignano a Mare se ajunge foarte ușor cu trenul. Din Bari. Iar din România, zbor direct (Wizz Air) de la Bucuresti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.